Loading...

Ξεκινούν έργα για την βελτίωση της αρδευτικής ικανότητας 22.000 στρεμμάτων του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στη βελτίωση της αρδευτικής ικανότητας 22.000 στρεμμάτων του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου αποσκοπούν οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, με την εγκατάσταση στην περιοχή του αναδόχου του έργου. Παρόντες στην εγκατάσταση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Κοντογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιώργος Παπαδόπουλος.

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ ζώνης (9Α) και Α2 / ζώνης (9Β +9Γ) Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Νεοχωρίου» έχει προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων των κεντρικών αρδευτικών δικτύων της κτηματικής περιοχής του Δ.Δ. Νεοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου, που τροφοδοτούνται από τα υπάρχοντα αντλιοστάσια Α2/ζώνης 9Α και και Α2/ζώνης 9Β+Γ με νέους σωλήνες Γ’ γενιάς.

Το συνολικό μήκος του δικτύου προς αντικατάσταση, είναι 4.735 μέτρα και τα παραπάνω αρδευτικά δίκτυα αφορούν στην άρδευση 14.200 στρεμμάτων από το αντλιοστάσιο Α2/9Α και 8.200 στρεμμάτων από το αντλιοστάσιο Α2/9Β+Γ.

«Εκείνο που θα επιτύχουμε μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι η θεαματική αναβάθμιση των δυνατοτήτων άρδευσης για τους αγρότες του κάμπου Νεοχωρίου. Ο πρωτογενής τομέας ανέκαθεν αποτελούσε την ατμομηχανή της ανάπτυξης της περιοχής μας και είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενδυνάμωση αυτού του τομέα», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου Γιάννης Κουτσοθόδωρος, ο επιβλέπων μηχανικός από τις τεχνικές υπηρεσίες ΠΕ Αιτ/νίας Κωντσαντίνος Γιαννόπουλος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος ΠΕ Αιτ/νίας, Χριστίνα Γεωργοπούλου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!