Loading...

Σύγχρονη και καλαίσθητη πρόσβαση αποκτάει η Τουρλίδα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει η βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή της Τουρλίδας, καθώς σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, που περιλαμβάνει την ανάδειξη – ανάπλαση της οδού αναψυχής με αφετηρία την πόλη του Μεσολογγίου, διασχίζει τη λιμνοθάλασσα και καταλήγει στην περιοχή της Τουρλίδας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, προϋπολογισμού 3,35 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολογγίου – Αιτωλικού και προβλέπει την ανάδειξη και αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλάτους της νησίδας για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων, ενώ με το έργο διασφαλίζεται και η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, με σημαντική βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος, χώρος πρασίνου, θέσεις ανάπαυσης – αναψυχής, στέγαστρα και παρατηρητήρια, ενώ σε όλο το μήκος της οδού θα τοποθετηθεί φωτισμός και κατάλληλη σήμανση. Η αισθητική των παρεμβάσεων είναι προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα του τοπίου και στην ιστορικότητα της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

«Η πανέμορφη Τουρλίδα αξίζει να έχει σύγχρονη πρόσβαση και να αποτελεί έναν προορισμό αναψυχής για κάθε πολίτη και επισκέπτη, που παράλληλα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε χαρούμενοι που ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα αλλάξει καθοριστικά τον “χάρτη” τίθεται σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!