Loading...

«Ο νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου» κοσμεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Μετς


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και την Έξοδο του Μεσολογγίου αναβαθμίζονται αισθητικά οι τοίχοι στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Μια τοιχογραφία από το… Μεσολόγγι συντροφεύει τους μαθητές στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Μετς, η οποία εμπνέεται από το έργο του Γερμανού ζωγράφου Johann Georg Christian Perlberg με τίτλο «Ο νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου» (ή «τα Τύμπανα του πολέμου της Ανεξαρτησίας»). Φιλοτεχνήθηκε από τον street artist SAME84, με στόχο να εκφράσει την επανάσταση, όπως θα ήθελε ο καλλιτέχνης να γίνει ακόμη και στις μέρες μας: «Ένας νέος να δίνει το ρυθμό της», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών του Δήμου Αθηναίων εντάσσεται και η τοιχογραφία- πορτραίτο του Λόρδου Βύρωνα, που ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο ο street artist Cacao Rocks στον τοίχο κτιρίου στη συμβολή των οδών Τομπάζη και Λεοχάρους στου Ψυρρή. «Με αυτή την κίνηση, δημιουργούμε ένα σύγχρονο μνημείο για τον φιλελληνισμό κα τιμούμε την προσωπικότητα του Λόρδου Βύρωνα, που έδωσε τη ζωή του για την Ελλάδα και την ελευθερία» επισημαίνει ο Cacao Rocks. Για τη δημιουργία της τοιχογραφίας του, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τεχνοτροπία που θυμίζει τη ζωγραφική των μοντερνιστών του προηγούμενου αιώνα, αφήνοντας σε δεύτερο επίπεδο το παραστατικό μέρος της σύνθεσης και δημιουργώντας μια pop ζωγραφική εκδοχή της προτομής του Λόρδου Βύρωνα.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να διασυνδέει τη σύγχρονη Τέχνη με το αστικό τοπίο, υλοποιώντας και τη νέα χρονιά ένα δυναμικό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την «ανοιχτή» προς όλους μορφή Τέχνης να δώσουμε περισσότερο χρώμα, καλαισθησία και ποιότητα στον δημόσιο χώρο, με έμφαση όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές της πόλης μας», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!