Loading...

Εργασίες βελτίωσης της βατότητας οδών πρόσβασης σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου προχώρησε σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα των οδών και να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων.σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Συγκεκριμένα, εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης θα εκτελέσει η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

  • Προς την Ι.Μ Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, που βρίσκεται κοντά το χωρίο Γαβαλού και είναι ευρέως γνωστή με την ονομασία «Ι.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ». Είναι ανακαινισμένη και αφιερωμένη στα Γενέσια της Θεοτόκου. Η οδός πρόσβασης,μήκους περίπου 3,50 χλμ ,προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένος πολύ κακής βατότητας, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης).
  • Προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου, που είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Αιγίνης στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι Οινιαδών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη έως ένα σημείο, με προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης) και στο υπόλοιπο μήκος 2,00 χιλιομέτρων χωμάτινη.
  • Προς την Ι.Μ της Παναγίας της Λυκουρίσσης, που  βρίσκεται στην Σκουτερά Αγρινίου. Είναι κτίσμα του περασμένου αιώνα. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ. είναι μήκους 2,7 χιλιομέτρων χωμάτινη που χρήζει βελτίωσης.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρόκειται να εκτελεστούν μεταξύ άλλων εργασίες όπως καθαρισμοί τάφρων, οχετών, πρανών, ερεισμάτων, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων και τοίχων αντιστήριξης. ανακατασκευή οδοστρώματος με τοπικές εξυγιάνσεις στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και διαγράμμιση οδοστρώματος.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!