Loading...

Η πόλη και το νεκροταφείο της αρχαίας Αλίκυρνας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δημοσιεύει για πρώτη φορά τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από την πόλη και το νεκροταφείο της αρχαίας Αλίκυρνας στο Μεσολόγγι που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, με στόχο την ενημέρωσή του κοινού, για την επιστήμη της Αρχαιολογίας και τη συνεισφορά της στην προστασία, τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας, και λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δημοσίευσε τα αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στο φως η ανασκαφή που υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος στο πλαίσιο της κατασκευής της Ιόνια Οδός.

Στο πλαίσιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, μεταξύ Καλυδώνας και Αλίκυρνας, αποκαλύφθηκαν:
➡ οικιστικά κατάλοιπα
➡ κτηριακά συγκροτήματα, κυρίως βιοτεχνικής – εργαστηριακής χρήσης
➡ δημόσιο λουτρό
➡ αποθέτης ιερού
➡ το νεκροταφείο της αρχαίας Αλίκυρνας
➡ πολλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής και την οικονομίας της πόλης

 

 

Περισσότερα για την αρχαία Αλίκυρνα με φωτογραφίες των ευρημάτων για πρώτη φορά εδώ

Το φωτογραφικό υλικό παραχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!