Loading...

Ανέδειξε την τοπική ιστορία το συνέδριο «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821» του Δήμου Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με την παρουσίαση μιας σειράς σημαντικών εισηγήσεων που ανέδειξαν τη σημασία που είχε για την Επανάσταση του 1821 ο Βάλτος και οι Βαλτινοί αγωνιστές, ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, το διήμερο ιστορικό συνέδριο «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αμφιλοχίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Αμφιλοχία.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 15 ομιλίες ακαδημαϊκών, ιστορικών και ερευνητών, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης, προβλήθηκε αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό, με σκοπό την εμβάθυνση σε ένα ιστορικό αντικείμενο το οποίο παραμένει εν πολλοίς ανεξερεύνητο. Για τον εμπλουτισμό μάλιστα της σχετικής βιβλιογραφίας, η οποία παραμένει ελλιπής, τα πρακτικά του συνεδρίου θα συγκεντρωθούν και θα επεξεργαστούν από την επιστημονική επιτροπή και θα εκδοθούν σε έναν συλλογικό τόμο.

Το ιστορικό συνέδριο έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας, με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Παράλληλα, αναμεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Δήμου Αμφιλοχίας και το κανάλι «Δήμος Αμφιλοχίας» στο YouTube, όπου μπορεί κανείς να το αναζητήσει και να το παρακολουθήσει. Τόσο στους εισηγητές όσο και στους θεατές χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης αντίστοιχα, ενώ οι ομιλητές παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Αμφιλοχίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, εντεταλμένος σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Μπαλαμπάνης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, του πολιτικού, εμπορικού και ακαδημαϊκού κόσμου, δημοσιογράφοι και ερευνητές.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, τους εισηγητές, οι οποίοι με τις αξιόλογες εργασίες τους έριξαν φως στην ιστορική ταυτότητα του Βάλτου, την Επιστημονική Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάστηκαν για την υλοποίηση μιας εκδήλωσης που κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίστηκε ως μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!