Loading...

«Μπαλάκι» ευθυνών για τη διαχείριση απορριμμάτων ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και Σωματείο Εργαζομένων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε εκρηκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο – Προσβλητικές φραστικές επιθέσεις από μέλη της δημοτικής αρχής καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων που για μια ακόμη φορά δεν βρέθηκε κοινό έδαφος για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος.

Στη συνάντηση που διεξήχθη στο Δημαρχείο συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αντ. Αλετράς, Περσ. Μελαχρή, Νίκος Καραπάνος, Μέμη Γούργαρη, ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ Γιώργος Παλιούρας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου σε μια προσπάθεια να
βρεθεί λύση στα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα-διαχείριση απορριμμάτων καθώς και την κατάσταση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου.

Κ. Λύρος: «Αμφότεροι κρινόμαστε…»

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, η οποία αναφέρει δήλωση του κ. Λύρου αμέσως μετά την σύσκεψη:

«Δυστυχώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε έναν προβληματικό ΧΥΤΑ και ένα γηρασμένο στόλο. Αυτή την κληρονομιά μας άφησαν και αυτά είναι μερικά απ’ τα μεγάλα αγκάθια του Δήμου μας. Κάποιοι οφείλουν να ζητήσουν μια, έστω και καθυστερημένη, αλλά ηθικά και πολιτικά επιβαλλόμενη, συγνώμη, για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των δημοτών.

Ο Δήμος μας δουλεύει σκληρά και ακατάπαυστα για να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά το ότι έχουμε πολλές φορές ενημερώσει το Σώμα θα γίνει πλήρης αναφορά ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για τις λύσεις που προωθούμε.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως στόχο και υπηρετούμε ακατάπαυστα κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος, νομιμοποίησης και διασφάλισης των λειτουργιών του Δήμου έχοντας για τις χρόνιες αρρυθμίες την ελάχιστη αντικειμενική και μόνο ευθύνη, την στιγμή που καταβάλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια.

Σε αυτή την προσπάθεια όλοι πρέπει να φερθούν με υπευθυνότητα και να είναι αρωγοί, όχι τυφλά επικριτικοί, χρήσιμοι και όχι αρεστοί. Αμφότεροι κρινόμαστε…»

Σωματείο Εργαζομένων: «ο Δήμος και οι εργαζόμενοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Άλλη μία πράξη του δράματος διαχείριση απορριμμάτων – ΧΥΤΑ παίχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο. Δράματος για να μην πούμε φαρσοκωμωδία με τέτοιου είδους συμπεριφορές από την δημοτική αρχή. Δυστυχώς όμως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για μία ακόμη φορά δεν συζητήθηκε και δε δόθηκε λύση.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου παρευρέθηκε την Παρασκευή 24 – 9- 2021 σε προγραμματισμένη διευρυμένη συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για να εκθέσει στο Δήμαρχο προβλήματα στους χώρους εργασίας, την διαχείριση απορριμμάτων, την κατάσταση με το ΧΥΤΑ και την εναπόθεση των απορριμμάτων και να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις. Αντ’ αυτού το σωματείο βρέθηκε αντιμέτωπο με μία όχι απλά στημένη αλλά κακοστημένη πολύπλευρη επίθεση από τους Αντιδημάρχους κ. Καραπάνο και κ. Αλετρά αρχικά, και στη συνέχεια από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος δε δίστασε μπροστά σε υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες και μάλιστα σε συνομιλία που καταγραφόταν – κατ΄εντολή του, να μας δώσει εντολή και ουσιαστικά να προσπαθήσει να μας επιβάλει να συνεχιστεί η παράνομη απόρριψη απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ αλλά χωρίς ο ίδιος να υπογράψει οποιαδήποτε εντολή. Δηλαδή αποφεύγοντας τις ευθύνες του για μία ακόμη φορά, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ αρνούνταν κατηγορηματικά να επιτρέψει την εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, καθώς αφενός κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αφετέρου υπάρχουν επιπλέον και δύο εκθέσεις επιθεωρητών Περιβάλλοντος που λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ. Άρα;;

Στη συνέχεια απαίτησε σε έντονο ύφος από το Διευθυντή της υπηρεσίας όπου υπάγονται τα οχήματα, να υπογράφει αυτός τις κινήσεις – εντολές των οχημάτων για να εναποτεθούν τα απορρίμματα στον κλειστό ΧΥΤΑ. Στην άρνησή του φυσικά να υπογράψει τις παράνομες αυτές κινήσεις εξαπέλυσε αήθη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του. Αιδώς Αργείοι.

Όπως ήταν φυσικό η μόνη επιλογή που μας άφησε η ενορχηστρωμένη καλοπαιγμένη παράσταση της δημοτικής αρχής, ήταν να αποχωρήσουμε από αυτόν τον προσχηματικό «διάλογο», σεβόμενη τον ρόλο μας και το σύνολο των συναδέλφους μας, τους οποίους κατασυκοφάντησε, λοιδόρησε και απαξίωσε .

Καταδικάζουμε έντονα τη συμπεριφορά του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και προειδοποιούμε ότι ο Δήμος και οι εργαζόμενοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Τέτοιες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ποινικού δικαίου θα μας βρίσκουν πάντα δυναμικά απέναντι, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τους κλακαδόρους και τους ηθοποιούς της συνάντησης (παίρνουν και κακή κριτική) τους αποδίδουμε στην χλεύη του κοινού.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν πάντα για λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και όχι με φαντάσματα. Δυστυχώς δεν εισακούονται. Ακόμη χειρότερα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη Δημοτική αρχή να βρεθεί οποιαδήποτε λύση. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η στοχοποίηση, η εξόντωση, η εξουθένωση.

κ. Δήμαρχε εμείς είμαστε εδώ, πάντα ήμασταν . Εσείς δυστυχώς απέχετε έτη φωτός. Καλή τύχη σε όλους μας, θα την χρειαστούμε.

Πάντως εάν τελικά θεωρήσετε ότι μας χρειάζεστε τότε ξέρετε που θα μας βρείτε.

Στην πλευρά της συνεργασίας, του διαλόγου και της πραγματικότητας και όχι της φαντασίας. Αλλά χωρίς στημένες, προγραμματισμένες και ανοίκειες επιθέσεις από όλους σας. Με διάλογο και διάλογο ουσίας.

Υ.Γ.1 Ελπίζουμε να μην αρχίσει ξανά επικοινωνιακή καταιγίδα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αν και …

Υ.Γ.2 Και πραγματικά βλέποντας το δελτίου τύπου του Δήμου θα κρατήσουμε μόνο μια φράση που απάντησε ο Δήμαρχος ερωτώμενος από τον εαυτό του (αφού το δελτίο τύπου το εξέδωσε ο ίδιο – χαρακτηριστικό της διοίκησης) και θα του την επιστρέψουμε προσθέτοντας μόνο την λέξη «επικοινωνιακά» που δείχνει την πραγματικότητα που βιώνουμε «Σε αυτή την προσπάθεια όλοι πρέπει να φερθούν με υπευθυνότητα και να είναι αρωγοί, όχι τυφλά επικριτικοί, χρήσιμοι και όχι επικοινωνιακά αρεστοί. Αμφότεροι κρινόμαστε…»
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!