Loading...

Περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς τέλος: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές Αχελώου!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσω κοινωνικών δικτύων φέρνει στο «φως» αποκαρδιωτικές εικόνες από τις εκβολές του ποταμού Αχελώου.

Σύμφωνα με κατοίκους της Κατοχής, τα λόγια των οποίων αποτυπώνονται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις εκβολές του Αχελώου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με τη χαμηλή στάθμη και τη μόλυνση. Παράλληλα γίνεται λόγος για «σιγή ιχθύος» από τις τοπικές αρχές.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές Αχελώου

«Σιγή ιχθύος» από τις τοπικές αρχές

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Κατοχής που συνοδεύονται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στις εκβολές του ποταμού Αχελώου βρέθηκαν σήμερα (σ.σ.: χθες 16/8) χιλιάδες νεκρά ψάρια, ένα δυσάρεστο φαινόμενο που οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πτώση στάθμης του νερού και την έλλειψη οξυγόνου λόγω της ανάπτυξης του φυτοπλαγκτόν αφενός και αφετέρου της απουσίας φυτών στον πυθμένα λόγω της ρύπανσης του ποταμού από τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, αλλά και την ανορθόδοξη χρήση φυτοφαρμάκων. Εξετάζεται επίσης τυχόν εισροή υφάλμυρων υδάτων και μεταβολή της αλατότητας.

Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» έχει καταγγείλει προ πολλού τις προφανείς ευθύνες των τοπικών αρχών λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ελέγχου και προστασίας τόσο του ποταμού Αχελώου αλλά και συνολικά της περιοχής, αφού τέτοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν και αφορούν σε τελευταία ανάλυση την περιβαλλοντική πολιτική και την πολιτική διαχείρισης των υδάτων με εκατομμύρια ευρώ να … κάνουν φτερά … σε υποτιθέμενες υποδομές αμφιβόλου ποιότητας, επάρκειας και σκοπιμότητας.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τους αρμόδιους φορείς να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την περιβαλλοντική καταστροφή και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ποταμού μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα στο μέλλον.

Σταματήστε να εγκληματείτε κατά του τόπου μας!








Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!