Loading...

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες τοπικής ιστορίας σε έξι χωριά του Βάλτου Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με έξι διαφορετικές ημερίδες, έξι θεματικές ενότητες και διασκορπισμένες σε έξι κοινότητες του Βάλτου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ημερίδων τοπικής ιστορίας «Βάλτος & Επανάσταση» που υλοποίησε ο Δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.

Σε αυτή τη σειρά δράσεων, που ως σκοπό της είχε την ανάδειξη της συμβολής του Βάλτου και των Βαλτινών αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821, συμμετείχε μια σειρά ομιλητών που παρουσίασαν θέματα όπως οι αγωνιστές του 1821 που έδρασαν στον Βάλτο ή είχαν καταγωγή από αυτόν, μάχες που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, τα χαρακτηριστικά της βαλτινής κοινωνίας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της επανάστασης, η σημασία του Βάλτου στο κλέφτικο δημοτικό τραγούδι και πολλά άλλα.

Παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, τις ημερίδες παρακολούθησε σημαντικός αριθμόςατόμων, ενώ τις τίμησαν με την παρουσία τους δήμαρχοι όμορων Δήμων, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, και συγγραφείς. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις εισηγήσεις των δεκάδων ομιλητών θα εκδοθεί σε έντυπη μορφή, ενώ θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ώστε να είναι προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ή ερευνητή.

Οι εκδηλώσεις όμως για το επετειακό έτος 2021 από το Δήμο Αμφιλοχίας δεν τελειώνουν εδώ. Ακολουθεί το διήμερο συνέδριο στις 16-17 Οκτωβρίου 2021 με θέμα «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιλοχία, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των προγραμματισμένων δράσεων τιμής και μνήμης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σταθάς
Τρίκλινο
Παλιό Χαλκιόπουλο

 

Περδικάκι

 

Μαλεσιάδα

 

Θύαμος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!