Loading...

H «απόβαση» της ΑΕΜ στη Ζάκυνθο το καλοκαίρι του 1958


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το καλοκαίρι του 1958 γίνεται μεγάλη εκδρομή Μεσολογγιτών (άνω των 200) στο νησί της Ζακύνθου, με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Μεσολογγίου, ιατρό κ. Λυκούδη.

Η υποδοχή των εκδρομέων από τους ντόπιους ήταν ενθουσιώδης, με την παρουσία του Δημάρχου Ζακυνθίων κ. Φιλιώτη, που απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και της Φιλαρμονικής του Δήμου, που κατά την κάθοδο των εκδρομέων από το πλοίο “Επτάνησος” επαιάνιζε διάφορα εμβατήρια, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους.

Μαζί ταξιδεύει και η περίφημη εκείνη την εποχή ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΜ, με τους μεγάλους άσους του ένδοξου παρελθόντος Σκαρλάτο, Κομματά, Γκούβα, Σοκόλα, Σταθέλο, Μαμαλούγκα, Αντωνάτο, Σοροντήλα, Τσουμπελή κλπ.

Την ομάδα υποδέχεται προσφέροντας ανθοδέσμη ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ζακύνθου (Α.Ε.Ζ.), ενώ το απόγευμα οι δύο ομάδες θα δώσουν φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Ζακύνθου, με την ΑΕΜ να επικρατεί με σκορ 3-2. Στη φωτογραφία από το γήπεδο της Α.Ε.Ζ. πριν την έναρξη του αγώνα, διακρίνονται μπροστά δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε το Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο, ο περίφημος τερματοφύλακας Σωτήρης Κομματάς και ο μεγάλος αρχηγός Τάκης Σκαρλάτος.

Μιλτιάδης Ζαβέρδας – facebook





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!