Loading...

Ο Αχελώος γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2021


Μοιραστείτε το άρθρο...

Από την Κοιλάδα Αχελώου και την Κρέντη Αγράφων, στην αρχαία Στράτο Αγρινίου και έως το Πεντάλοφο Μεσολογγίου, μοναδικές μουσικές νότες και μελωδίες με φόντο τον Αχελώο ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη!

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε κατά μήκος του Αχελώου το τριήμερο 19-21 Ιουνίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2021 με εκπληκτικά μουσικά βίντεο που αναδεικνύουν τον πολιτισμό αλλά και το περιβάλλον της περιοχής.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου, κοντά στις εκβολές του Αχελώου, το Σωματείο «Acheloos GrowUp» σε συνεργασία με την «ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ» ΑΜΚΕ, δημιούργησαν ένα μοναδικό βίντεο με την ερμηνεύτρια Βάσω Αθανασάκη να τραγουδά «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» και άλλα μουσικά κομμάτια, ακριβώς δίπλα στον Αχελώο, στην τοποθεσία «νησάκι», προσφέροντας μια φοβερή στιγμή.

Στην Κοιλάδα του Αχελώου και το χωριό Κρέντη Αγράφων, ο Δήμος Αγράφων φιλοξένησε για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια πολύ όμορφη συναυλία τοπικής μουσικής από το μουσικό σχήμα “Γιαννιώτες Μερακλήδες” και με τη συμμετοχή της νεολαίας του χωριού.

Στην Αρχαία Στράτο Αγρινίου, οι εθελοντές της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ» σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, γιορτάζουν συμβολικά την μελωδικότερη ημέρα του χρόνου, την 21η Ιουνίου με το μουσικό συγκρότημα «Ακαρνάνες Έφηβοι» να πλημμυρίζουν τον μυθικό Αχελώο με μουσικές νότες και μελωδίες στην παραποτάμια πύλη της αρχαίας πόλης του Στρατίου Διός.

Επίσης, οι «Ακαρνάνες Έφηβοι» συνόδεψαν με υπέροχες μελωδίες τις καθηλωτικές διηγήσεις του Γιώργου Κυριακόπουλου για τον Αχελώο τον ποτάμιο θεό, μιας και ο πατέρας του έζησε κοντά στον Αχελώο, προερχόμενος το 1922, από γονείς πρόσφυγες από τη Μικρασία (Πόντος).

 




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!