Loading...

«Ανοίξτε τη Βότση» προτείνει στο Δήμο Αγρινίου το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών


Μοιραστείτε το άρθρο...

«Η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας (πεζοδρόμηση) της Οδού Βότση θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή οργάνωση του κέντρου της πόλης του Αγρινίου».

Γράφει ο Δημήτρης Τραπεζιώτης*

Αυτό επεσήμανε η Ομάδα Μελέτης, αποτελούμενη από τους Πολιτικούς Μηχανικούς – Συγκοινωνιολόγους Ροϊδάκη Αναστάσιο, Δακόπουλο Ευάγγελο και Παρασκευόπουλο Μιχάλη, στους οποίους ανατέθηκε η μελέτη «Τοπικών Τροποποιήσεων Κυκλοφοριακής Μελέτης Αγρινίου» στο πλαίσιο του σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αυτό επισημάνθηκε και στην παρουσίαση της άνω μελέτης από τον μελετητή κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο που έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα η προαναφερόμενη Ομάδα Μελέτης πρότεινε:

«Την μετατροπή σε οδό ήπιας κυκλοφορίας του τμήματος της οδού Βότσηαπό την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την οδό Αναστασιάδη. Η μετατροπή αυτή μπορεί να επιτευχθεί συνδυαστικά με διαπλάτυνση πεζοδρομίων……… Είναι όμως, σημαντικό να επισημανθεί ότι η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας (πεζοδρόμηση) της οδού Βότση θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή οργάνωση του κέντρου της πόλης. Καθώς -όπως φαίνεται στο χάρτη Π4- το τμήμα αυτό της οδού Βότση εξυπηρετεί μέσο ημερήσιο φόρτο 6.450 οχημάτων και προβλέπεται μετά τις παρεμβάσεις που προτείνει η μελέτη, ότι θα εξυπηρετεί ημερήσιο φόρτο 5.500 οχημάτων. Γεγονός που καθιστά απαγορευτική την πλήρη απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων χωρίς παράλληλη, εκ βάθρων, αναπροσαρμογή / αναδιάταξη του τρόπου κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης.…..».

Την ανωτέρω πρόταση,δηλαδή τη διαμόρφωση της οδού Βότση σε οδό ήπιας κυκλοφορίας συνδυαστικά με διαπλάτυνσηπεζοδρομίων και όχι την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό αυτή υιοθέτησε και αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγρινίου με την υπ’ αριθ. 51/2016 απόφαση της και στη συνέχεια με την υπ’ αριθ. 243/2016 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου. Ακολούθως με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 265596/21.11.2019 Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΔΠΔΕΙ).

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η διαμόρφωση της οδού Βότση, στο τμήμα της από ΑφώνΠαναγοπούλου έως Αναστασιάδη, σε ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Παρά τις επισημάνσεις της προαναφερόμενης ομάδας μελετητών και κατ’ αντίθεση προς την ανωτέρω Απόφαση της ΑΔΠΔΕΙ η Δημοτική Αρχή Αγρινίου αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και έκλεισε την οδό Βότση. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της οδού Παναγοπούλου και στην αρχή της οδού Χαρ. Τρικούπη και εξ αυτού του λόγου να μένουν ακίνητα τα οχήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις μηχανές τους σε λειτουργία, αυξάνοντας έτσι την ρύπανση της ατμόσφαιρας με συνέπεια το ρυπαντικό φορτίο να συμβάλει στην κλιματική κρίση, να δυσχεραίνεται το επάγγελμα των αυτοκινητιστών της πόλης και η μεταφορά των επιβατών με ΤΑΞΙ και να υποβαθμίζεται εν γένει η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αγρινίου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ α ανοίξει άμεσα η οδός Βότση ΔΙΟΤΙ δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό που να δικαιολογεί το κλείσιμό της παρά μόνον δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή λειτουργία του κέντρου της πόλης του Αγρινίου.

*Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης είναι δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων και εκπρόσωπος της«Act-nowΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!