Loading...

Τι ισχύει από Δευτέρα για σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα υπουργική απόφαση με τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Κανονικά ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό) να καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.  Τα self tests διατίθενται δωρεάν και διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Οι επιχειρήσεις της εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κτλ) θα λειτουργούν από τις 5:00 έως τις 22:45 μόνο εφόσον διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών, χωρίς αναπαραγωγή μουσικής και με υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά/παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside), επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μία (1) φορά εντός ενός εικοσιτετραώρου με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Η μετακίνηση εξακολουθεί να επιτρέπεται από τις 5:00 έως τις 23:00 καθημερινά στο σύνολο της Επικράτειας.

Δείτε αναλυτικά την νέα ΚΥΑ εδώ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!