Loading...

«Όχι» στις ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στην κατάθεση ένστασης ώστε να μη προχωρήσει η εγκατάσταση αιολικού σταθμού στον Αράκυνθο, θα προβεί ο δήμος Αγρινίου, μετά την συζήτηση αλλά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Οι σχετικές ημερομηνίες μάλιστα είναι πιεστικές αφού ή ένσταση θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 7 Ιουνίου. Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε στο πλαίσιο της συνεδρίασης οτι σε μια περιοχή που προστατεύεται από την συνθήκη Natura και διαθέτει δάσος ιδιαίτερου κάλλους, δεν μπορεί να εγκατασταθεί μια τέτοιου είδους επένδυση. Διευκρίνισε μάλιστα πως ο ίδιος δεν είναι κατά αυτών των επενδύσεων γενικά, αλλά ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, η επένδυση δεν θα πρέπει να προχωρήσει.

Αξιοσημείωτη πάντως ήταν στη συζήτηση η στάση της κ. Σταρακά, οτι το θέμα πρέπει να ξαναέρθει με ολοκληρωμένη εισήγηση , μελέτες κλπ αφού οι Σύμβουλοι δεν γνωρίζουν καν σε ποιο ακριβώς περιοχή του Αρακύνθου αφορά. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε πως δεν θα πρέπει να σταθούμε στο τυπικό, αφού η επένδυση θα γίνει στον Αράκυνθο, το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα και την ίδια στιγμή, κανείς δεν ρωτά τις τοπικές κοινωνίες. “Δεν μας ρώτησαν καν, δεν μα εστειλαν φάκελο. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να καταστραφεί το δάσος“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.

Παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, ο κ. Στ. Καμμένος τόνισε πως έστω και χωρίς εισήγηση, “καλά κάνει” το Συμβούλιο και αντιτίθεται, ενώ ο Τίμος Παπανικολάου (ΛΑΣ) διερωτήθηκε τι είδους Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι αυτές που καταστρέφουν τα πάντα. Ο Στ. Μερμιγκης εκανε λόγο για “γκαγκστερικές μεθόδους” που χρησιμοποιούν κάποιοι με στόχο “να τα κονομήσουν”, προσθέτοντας πως τα αντανακλαστικά του δήμου είναι σωστά, ώστε να κατατεθεί η ένσταση κατά της επένδυσης.

Πηγή: www.agriniopress.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!