Loading...

5 λόγοι να επιλέξετε λέβητες φυσικού αερίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εάν το κόστος του πετρελαίου σας έκανε και πάλι φέτος να γουρλώσετε τα μάτια και να αγχωθείτε τρομερά για το πώς στο καλό θα θερμάνετε το σπίτι σας, μάλλον έχει έρθει ο καιρός να σκεφτείτε σοβαρά μια αλλαγή. Το καλό είναι ότι πλέον υπάρχουν λύσεις, τόσο για την ατομική σας θέρμανση, όσο και για τη θέρμανση της πολυκατοικίας.

Ωστόσο, μάλλον σας ενδιαφέρει περισσότερο το δικό σας διαμέρισμα. Η λύση είναι απλή. Ποια είναι; Λέγεται λέβητες φυσικού αερίου. Η επόμενη ερώτησή σας είναι: «Ναι, και;». Θα σας δώσουμε μερικούς λόγους που η επιλογή ενός τέτοιου συστήματος θέρμανσης θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα.

Γιατί να επιλέξετε λέβητες φυσικού αερίου

1. Το καύσιμο
Μια πρώτη εύκολη απάντηση, κρύβεται στο ίδιο το καύσιμο. Το φυσικό αέριο προσφέρει πάρα πολλά οφέλη και είναι ίσως η πιο συμφέρουσα επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Εκτός του ότι είναι απολύτως ασφαλές (καθώς είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια διαρροή, δεν παραμένει στο χώρο), είναι και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν παράγει μεγάλες ποσότητες ρύπων. Επίσης, συγκριτικά με το πετρέλαιο, είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή.

2. Έλεγχος κατανάλωσης
Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα οικονομίας, μπορείτε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πόσο καύσιμο έχετε καταναλώσει. Επομένως, μπορείτε να κάνετε καλύτερη διαχείριση. Το καλό με το φυσικό αέριο είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε από πριν μια ορισμένη ποσότητα, αλλά είναι πάντα διαθέσιμο μέσω του δικτύου. Αυτό που πληρώνετε στο τέλος είναι μονάχα η πραγματική κατανάλωση που εσείς έχετε κάνει.

3. Θα έχετε αυτονομία
Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα σε όλη αυτήν την υπόθεση. Θα έχετε το δικό σας αυτόνομο σύστημα θέρμανσης και δεν θα σας απασχολήσουν οι συνεννοήσεις με την υπόλοιπη πολυκατοικία ποτέ ξανά.

4. Οι λέβητες συμπύκνωσης… τα σπάνε!
Οι λέβητες φυσικού αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης είναι πολύ πιο αποδοτικοί σε σχέση με τους απλούς, κλασικούς λέβητες, χωρίς, όμως, να καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα. Επομένως, εξοικονομείτε και περισσότερα χρήματα. Επίσης, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, μπορείτε να έχετε ζεστό νερό, ακριβώς τη στιγμή που θα το χρειαστείτε.

5. Εξοικονόμηση χώρου
Πάλι ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε. Αλλά κατά βάση οι περισσότεροι επίτοιχοι λέβητες έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για να ενσωματωθούν ακόμη και στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να τους εγκαταστήσετε σε εξωτερικό χώρο, αν διαθέτουν και την ανάλογη προστασία ενάντια στην υγρασία και τις βροχοπτώσεις.

Συνεπώς, η αυτόνομη θέρμανση με τον δικό σας λέβητα στο σπίτι, θα είναι πιο οικονομική και πιο αποδοτική. Είναι μια επένδυση που σίγουρα θα σας εξυπηρετήσει.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!