Loading...

«Πράσινο» φως από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που θα διαθέσει ποσό 372.000€ και εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την ΑΔΑ που αναρτήθηκε στο Διαύγεια.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που είχε υποβληθεί προς ένταξη στις αρχές του 2020 από την δημοτική αρχή και ένα αίτημα που έρχεται να καλύψει μια ανάγκη πολλών ετών και να βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Η κατασκευή του καταφυγίου και η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίο θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα εξυπηρετεί αφενός την ασφάλεια των πολιτών και αφετέρου την καλύτερη και ασφαλέστερη διαβίωση των ζώων υπό την εποπτεία και φροντίδα καταρτισμένου προσωπικού.

Σχολιάζοντας τη νέα ένταξη έργου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο Κώστας Λύρος καταρχήν ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών και την πολιτική του ηγεσία με την οποία είχε πρόσφατη συνάντηση θέτοντας, μεταξύ άλλων, και αυτό το θέμα. «Για την Δημοτική μας Αρχή η αντιμετώπιση του θέματος ήταν ένα στοίχημα. Ήδη έχουμε δείξει δείγματα γραφής απαλλάσσοντας από ένα μεγάλο άγχος τους συνδημότες και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα μας. Πλέον τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα χάρη στην εγρήγορση και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το ζήτημα. Ευχαριστώ τέλος και τις υπηρεσίες του Δήμου μας για τον συντονισμό τους, που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα», κατέληξε.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!