Loading...

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου, μετά και τη σχετική υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριου Φαρμάκη, περιλαμβάνεται πλέον στον προσωρινό πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα».

Το έργο υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημόσιων κτηρίων και υποδομών.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου ανέρχεται σε 478.503,00 ευρώ και οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξωτερικές μονώσεις στους τοίχους και τη στέγη, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και φωτιστικών, αισθητήρες φωτισμού, καθώς και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες για την κάλυψη των ιδίων αναγκών.

Και αυτή η παρέμβαση εντάσσεται σε μία από τις βασικότερες στοχεύσεις του Δήμου Ναυπακτίας, την αναμόρφωση και βελτίωση των υποδομών μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων να αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.  Με τη σταδιακή προσαρμογή αυτών στις σύγχρονες προδιαγραφές εξοικονομούνται ενεργειακοί και οικονομικοί πόροι, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται στις νέες γενιές ένα υγιές περιβάλλον εκπαίδευσης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!