Loading...

Το αφιέρωμα της εκπομπής «Ελλήνων Δρώμενα» στον Ξηρομερίτη Τάκη Καρναβά


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον αείμνηστο  Τάκη Καρναβά από την Κανδήλα Ξηρομέρου πραγματοποίησε η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ελλήνων Δρώμενα», αποκαλύπτοντας άγνωστες και αθέατες πτυχές της πορείας του στο δημοτικό τραγούδι.

Ο Τάκης Καρναβάς ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του δημοτικού και «νεοδημοτικού» τραγουδιού. Με την μοναδική φωνή του και τα τραγούδια του, που έχουν σαν κύρια καταγωγή την δυτική Ελλάδα το ξηρόμερο, έχουν γαλουχηθεί τρεις γενεές θαυμαστών του, ενώ ακόμη και σήμερα, η διάδοση και ο θαυμασμός συνεχίζονται αυξανόμενα στους νεότερους.

Ο τραγουδιστής Τάκης Καρναβάς μη ακολουθώντας τα συμβατικά πρότυπα της εποχής του, έγινε είδωλο της διασκέδασης με μεγάλη ακτίνα επιρροής και επίδρασης. Από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις ολόκληρης της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας έως τα νυχτερινά δημοτικά «κέντρα» διασκέδασης των πόλεων, κινητοποιούσε τον κόσμο της «λαϊκής» διασκέδασης για συμμετοχή στο αληθινό γλέντι, με δημοτικά τραγούδια.

Δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. από το κανάλι της ΕΡΤ3:

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ – σκηνοθεσία, έρευνα, σενάριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΦΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΥ – φωτογραφία
ΑΛΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – μοντάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ- ηχοληψία
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΕ – οργάνωση παραγωγής





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!