Loading...

Ο Δήμος Αμφιλοχίας απουσιάζει!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τον φετινό Μάρτη συμπληρώνουμε 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Δεν ξέρω αν μας λέει κάτι αυτό ή αν η αντάρα του κορονοϊού έχει καλύψει τα πάντα. Όμως η Ελληνική Επανάσταση παραμένει ένα γεγονός ορόσημο, όχι μόνο για τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια ιστορία. Υπήρξε πηγή έμπνευσης και για τα υπόλοιπα έθνη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που με την σειρά τους επαναστάτησαν και κέρδισαν και αυτά την ανεξαρτησία τους. Και πολλά άλλα που οι ιστορικοί θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν πολύ καλύτερα.

Ερχόμαστε όμως στο σήμερα. Εδώ και περίπου ένα με ενάμιση χρόνο η Ελληνική Δημοκρατία μέσω της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” προσπαθεί να αναδείξει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός αλλά και την πορεία τους Έθνους μας από τότε έως σήμερα. Αυτό όπως θα διαβάσετε και στην επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής (www.greece2021.gr) προσπαθεί να το κάνει μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Μάλιστα υπήρξε μια μακρά περίοδος που ζητούσε από διάφορους φορείς να οργανώσουν τέτοιου είδους δράσεις και η επιτροπή μέσω ενός ημερολογίου να τις παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

Αυτό το ημερολόγιο είναι μια υποσελίδα, ένας χάρτης με τις περιοχές που έχουν κάνει αξιόλογες προτάσεις για την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης σε σχέση με τον τόπο τους. Σας παραθέτω μόνο το link με αυτές τις δράσεις πάνω στον χάρτη της Ελλάδας και σας προκαλώ να ζουμάρετε πάνω από τον δήμο Αμφιλοχίας για να δείτε τί έχει οργανώσει για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Link: https://www.greece2021.gr/map.html

Ο δήμος Αμφιλοχίας απουσιάζει, οι φορείς του τόπου, είτε λέγονται Πολιτιστικοί Σύλλογοι είτε οποιαδήποτε άλλη επίσημη οντότητα, απουσιάζουν. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πια καθώς η σελίδα για τις προτάσεις έχει κλείσει.

Οι Βάλτος και οι Βαλτινοί δεν απουσίαζαν από την Ελληνική Επανάσταση!

Διγώνης Βαγγέλης
Διαχειριστής Τουριστικού Οδηγού Βάλτου




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!