Loading...

Τελειώνουν οριστικά τις Κοινότητες!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Καταργείται η ξεχωριστεί κάλπη για τις Κοινότητες. Τέλος τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια με νομοσχέδιο, που έρχεται άμεσα στη βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Υπουργός εσωτερικών Βορίδης εξήγγειλε τη μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων: «Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλος» τόνισε και συμπλήρωσε πως εξετάζεται και ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ προανήγγειλε και την κατάργηση της 4ης κάλπης.

«Τα κοινοτικά και τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο» σημείωσε ο Υπουργός.

Δηλαδή «όλοι στο μαντρί». «Εμπρός για ένα κυβερνητικό βιλαέτι». Δεν επιτρέπουν ακηδεμόνευτες φωνές, το σύστημα, πλέον είναι σκληρό και αμείλικτο! Τα διεθνή κέντρα θέλουν τις περιφερειακές χώρες υποταγμένες σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, για να μαζεύουν γρηγορότερα και ευέλικτα τους φόρους και ας διακηρύττει ο πρωθυπουργός τα περί «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Φοβούμενοι τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και των συμβούλων των κοινοτήτων. Νομολογούν ως σύγχρονοι δικολάβοι, ότι η όποια παραχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες δημιουργεί τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης, αντιθέτως όμως ενισχύει την δημοκρατία φέρνοντας τις αποφάσεις στο εγγύτερο αιρετό σώμα.

Τσεκουρώνουν τους μικρούς συνδυασμούς με ποσοστό, εισόδου στο δημοτικό συμβούλιο! Σ’ αυτή τη δημοκρατία πιστεύουν οι άνθρωποι τον νεοφιλελεθερισμό υλοποιούν!

Οι δανειστές τοκογλύφοι της ΕΕ και οι πολυεθνικές ελίτ απαιτούν “άκρου του τάφου σιωπή!”

Θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το Καινούργιο και τα χωριά μας γενικότερα, που ζούμε και θέλουμε τα παιδιά μας να παραμένουν στο τόπο τους;

Στο επόμενο διάστημα πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση στις τοπικές κοινωνίας για την μαζική αντίδραση των κατοίκων στην Β/Α Τριχωνίδας.

Μια νέα αυτόνομη και βιώσιμη αυτοδιοικητική ενότητα έχουμε ανάγκη, πέρα και έξω από τα γραφειοκρατικά και κομματικά σχέδιά τους, που μας «πέταξαν» σε ένα γεωγραφικό τέρας, που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς ενοποιητικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, χωρίς βούληση διαμόρφωσης ενός Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιοχής της Τριχωνίδας, επιτάσσουν την απαίτηση για έναν νέο κοινωνικό υπόδειγμα της εποχής.

Η Λιμνούπολη των αναγκών και των οραμάτων μας είναι άνάκγη να σχεδιαστεί πέρα και έξω από παραγοντισμούς και ιδιοτέλειες.

Ας το πάρουμε όλοι χαμπάρι: η που θα υπάρξουν οι απαραίτητες πολιτικές-αυτοδιοικητικές συγκλίσεις για να διεκδικηθούν όσα μας ανήκουν ή που η ύπαιθρος θα μετατραπεί σε σεληνιακό τοπίο.

Συνοψίζοντας, είναι προφανές ότι υπάρχει στη χώρα μας (και όχι μόνο) ένα «έλλειμμα δημοκρατίας» το οποίο εμφανίζεται με όλα του τα χαρακτηριστικά και στον χώρο της λεγόμενης «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (δημαρχοκεντρισμός, κομματισμός κλπ). Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, το αίτημα των πολιτών δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια δικαιότερη κατανομή των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω της υιοθέτησης του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, αλλά στην λειτουργία λαϊκών συνελεύσεων με ουσιαστικό αποφασιστικό χαρακτήρα σε τοπικής σημασίας ζητήματα και γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε υπερτοπικά ζητήματα. Δηλαδή σήμερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ζητούμενο είναι ή διεκδίκηση της άμεσης δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του ισχύοντος εκτρώματος που βεβαίως καμιά σχέση δεν έχει με την «Δημοκρατία».

Υ.Γ. 1. Είναι καιρός λοιπόν στην αυτοδιοίκηση εμείς οι πολλοί να το πάρουμε αλλιώς, να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο ανατροπής των αντιδραστικών σχεδίων του.

2. Εάν όλα αυτά ισχύσουν στις εκλογές του 2023, βλέπω στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου να υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμούς, βέβαια ο κ. πρωθυπουργός και το συντηρητικό δημαρχιακό κατεστημένο, Πατούλη και Σια, ίσως όλοι αυτοί να θέλουν την παρουσία μόνο ενός συνδυασμού…

3. Οι βουλευτές του νομού, κυρίως οι κυβερνητικοί οφείλουν να αντιδράσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν τολμήσουν να σηκώσουν το ανάστημά τους για τον μη αφανισμό των χωριών μας, θα είναι προδήλως προδοτικοί!

«Οι καιροί ου μενετοί»

Καινούργιο 21-1-2021

Κώστας Διον. Κορδάτος

6977982673 & 6909405878

E-mail: [email protected]
Συντονιστής αυτοδιοικητικής κίνησης – ΕπιΜενουμε Καινούργιο





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!