Loading...

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση των οδών Ναυπάκτου-Παπαδιαμαντοπούλου στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο οδικός χάρτης για την ωρίμανση μιας από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Ο μελετητής του έργου «Βελτίωση – Ανάπλαση Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου στο τμήμα 1η είσοδος Μεσολογγίου έως 2ο Λύκειο» αποτύπωσε σε μακέτες και χάρτες τον σχεδιασμό ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρατηρήσεις και προτάσεις το επόμενο διάστημα. Το έργο είναι στη φάση της ωρίμανσης των μελετών ώστε να ενταχθεί στην Ο.Χ.Ε.

Η παρέμβαση έχει πολύ μεγάλη ακτίνα καθώς ξεκινά από την πρώτη είσοδο του Μεσολογγίου από Ανατολάς, δηλαδή από το ύψος του παλιού Lidl και καταλήγει στο 2ο Λύκειο, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Σε αυτή την απόσταση, μήκους πάνω από 4 χλμ., θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης των οδικών αξόνων, κατασκευή νέων κόμβων, φωτισμός, πεζοδρόμια,ποδηλατόδρομοι κ.λπ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Κώστα Λύρου, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Καραπάνος, Περσεφόνη Μελαχρή, η Δημοτική Σύμβουλος ΜέμηΓούργαρη, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασ. Σπυρόπουλος και οι επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θ. Βάσσης και Μ. Λύτρας.

«Μια παρέμβαση που είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει ριζικά την όψη ολόκληρης της πόλης του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε σήμερα από τον μελετητή ώστε οι ενδιαφερόμενοι φορείς να ενημερωθούν και να υποβάλλουν τυχόν παρατηρήσεις. Η Δημοτική μας Αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υλοποίησή της πιστεύοντας ότι η χρησιμότητά της είναι πολλαπλή. Τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και στην βελτίωση του κυκλοφοριακού και της εικόνας της πόλης μας.
Από πλευράς μας τρέχουμε εδώ και πολύ καιρό όλες τις διαδικασίες για την εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημοπράτησή της. Ο αγώνας μας για έναν καλύτερη Δήμο ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς», υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!