Loading...

Άφαντοι οι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας σε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη δημάρχων για το θέμα των ανεμογεννητριών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κανένας από τους Δημάρχους των 7 Δήμων του νομού μας, δε συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Δημάρχων όλης της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, πανελλαδικού ενδιαφέροντος, σημειώθηκε μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους όλης της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στους δήμους τους, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών δεν συμμετέχει κανένας Δήμαρχος της Αιτωλοακαρνανίας την ίδια ώρα που οι ορεινοί όγκοι καταπατούνται για τα υποτιθέμενα αιολικά πάρκα. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Δημήτρης Λουκάς – Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Αλέξης Καρδαμπίκης – Δήμαρχος Αγράφων, Παναγιώτης Νάνος – Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Νίκος Μαυρίκος – Δήμαρχος Σκύρου, Γιάννης Σιώτος – Δήμαρχος Τήνου, Δημήτρης Λοτσάρης – Δήμαρχος Άνδρου, Παναγιώτης Γράφος – Πρόεδρος Κοινότητας Μονεμβασιάς, Ιωάννης Ταταράκης – Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Νίκος Κομηνέας – Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Μανώλης Μικέλης – Δήμαρχος Μήλου, Δημήτρης Λιανός – Δήμαρχος Νάξου, ενώ την πλήρη στήριξη τους, χωρίς να συμμετέχουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εξέφρασαν οι: Ευθαλία Παπαδοπούλου – Δήμαρχος Φολέγανδρου, Ελευθέριος Καραΐσκος – Δήμαρχος Αμοργού, Θοδωρής Αλέκος – Δήμαρχος Μετεώρων, Μάρκος Κωβαίος – Δήμαρχος Πάρου, Μιχάλης Μιτζίκος – Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και Στράτος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων.

Στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των αιρετών προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την τεκμηρίωση των θέσεών τους, όπως και για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν:

-Να εκδοθεί κοινό ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και να πραγματοποιηθεί – και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ- Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντηση μαζί του.

– Να δημιουργηθεί μια Συντονιστική Επιτροπή για τον περαιτέρω συντονισμό και την οργάνωση των αμέσως επόμενων κινήσεων.

– Να δημιουργηθεί σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των πολιτών.

– Να δοθεί συνέντευξη τύπου (διαδικτυακά) προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η φωνή και η απήχηση του Δικτύου Δημάρχων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!