Loading...

Το μικρό Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στον μικρό βοηθητικό χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου, που για χρόνια αποτελούσε απλά αποθηκευτικό χώρο, στήθηκε και λειτουργεί ένα μικρό μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων, με περισσότερα από 500 εκθέματα, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά οι μαθητές του σχολείου και ξεναγούνται.

Το Μουσείο Απολιθωμάτων και ορυκτών στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένα μουσείο (που αναζητά “σπίτι” να στεγαστεί) το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία δειγμάτων σχετικών με τις βιοεπιστήμες και τις γεωεπιστήμες. Η συλλογή αποτελείται από περίπου 5.000 αντικείμενα.

Στις προθήκες εκτίθενται ορυκτά και απολιθώματα από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αρχαιότερο από τα εκθέματα χρονολογείται 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, το δε νεότερο 2.000 χρόνια.

Αρκετά από τα εκθέματα είναι προσφορές από φίλους συλλέκτες απολιθωμάτων και ορυκτών από όλη την Ελλάδα. Προβάλλεται έτσι όχι μόνο η Γεωλογική ιστορία της Ελλάδας αλλά και του Νομού μας, αφού τα περισσότερα από τα εκθέματα είναι απολιθώματα και ορυκτά που βρέθηκαν σε διάφορες απολιθωματοφόρες θέσεις του Νομού μας.

Οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση, η οποία έχει και μεγάλη ποικιλία και εντυπωσιακά εκθέματα.
Παράλληλα η έκθεση θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των μαθητών, στα πλαίσια των «δημιουργικών εργασιών», που καλούνται οι μαθητές να υλοποιήσουν το τρέχον σχολικό έτος.

Τα εκθέματα είναι προς στιγμήν αποθηκευμένα σε θερμαινόμενο και ασφαλή χώρο, όπου καθαρίζονται, ταυτοποιούνται και τοποθετούνται σε βάσεις, κάποια από αυτά έχουν τοποθετηθεί ήδη σε βιβλιοθήκες και είναι έτοιμα να εκτεθούν.

“Μπείτε” στο μουσείο πατώντας museumoffossilsandminerals.blogspot.com





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!