Loading...

«Γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί σε κρίση – Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι στο στόχαστρο του Μαξίμου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σαφή σε όλα τα επίπεδα έχει κάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εμπιστευόμαστε τον θεσμό και τη θέλουμε πρωταγωνίστρια στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν μπει σε «black list» κάποιοι από τους «γαλάζιους» περιφερειάρχες κυρίως, αλλά και ορισμένοι δήμαρχοι που το μόνο που φαίνεται να κάνουν καλά είναι δημόσιες σχέσεις παλαιοκομματικού χαρακτήρα τριγυρνώντας, από υπουργείο σε υπουργείο για «ρουσφετάκια». Αυτή η εικόνα έχει μεταφερθεί στο Μαξίμου και φαίνεται να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. Όπως σχολιάζεται απ’ όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι λίγοι οι γαλάζιοι παράγοντες που αντί να λύνουν προβλήματα στις περιοχές τους ασχολούνται περισσότερο με το lifestyle και με το πως ο ένας θα μπει στο «μάτι» του άλλου.

Από πλευράς κυβέρνησης

Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων η κυβέρνηση προωθεί τον ουσιαστικό ρόλο δήμων και περιφερειών και τον γόνιμο διάλογο για τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών.

Αναφορικά με τα ζητήματα της κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή διορθωτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που είχε προκαλέσει η απλή αναλογική, παράλληλα διευρύνθηκε η δυνατότητα για ανάπτυξη συνεργασιών με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, μετά από νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις το Μάξιμου βρίσκεται θεατής στην αντίσταση εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν θαρραλέες μεταρρυθμιστικές πολιτικές, εμμένοντας σε λογικές του παρελθόντος. Και αυτή η στάση άρνησης θα φαινόταν σχεδόν φυσιολογική αν προερχόταν από δημάρχους και περιφερειάρχες της αντιπολίτευσης. Ωστόσο μετά λύπης τους κυβερνητικά στελέχη διαπιστώνουν ότι τροχοπέδη στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση στέκονται «γαλάζιοι» αιρετοί και μάλιστα όσοι στηρίχθηκαν από την Πειραιώς στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συχνά στα αυτιά των παροικούντων του Μαξίμου φτάνουν παράπονα για τις κινήσεις δημάρχων και περιφερειαρχών, οι οποίοι μετά τις εκλογές φαίνεται να έχουν επαναπαυτεί στους θρόνους τους και να αναμένουν την επόμενη προεκλογική περίοδο ώστε να αφυπνιστούν.

Πάντως από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι τέτοιο φαντάζει εξωφερνικό, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από δήμους και περιφέρειες να σηκώσουν τα μανίκια και προσπεράσουν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις…

Πηγή: e-ota.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!