Loading...

Ανακοίνωση -καταγγελία του Συλλόγου Αλιέων Αιτωλικού-Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Νέα ήθη από τους ταγούς της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού, που παραπέμπουν σε ανομία και αταξία

«Ο Σύλλογός μας καταδικάζει παμψηφεί και στιγματίζει με κάθε αυστηρότητα τα φαινόμενα αδικαιολόγητου τραμπουκισμού και αναισχυντίας από εργαζόμενο δημοτικό υπάλληλο, που έλαβαν πρόσφατα χώρα σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας, με αφορμή την επισήμανση του για την παράνομη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Αιτωλικού.

Πριν 7 μήνες και πλέον, είχαμε καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση ότι στην τοποθεσία στην οποία λειτουργεί σήμερα η λαϊκή αγορά, καταστρατηγούνται βασικοί κανόνες λειτουργίας Υπαιθρίου Εμπορίου, όπως αυτός ορίζεται από το νόμο και τους κανονισμούς υγείας, αλλά και όπως επιβάλλει η κοινή λογική.

Κατ’ αρχήν, σύμφωνα με τον Νόμο 4264/ΦΕΚ Α 118/15.5.2014 και τον κανονισμό άσκησης υπαίθριας αγοράς, στο άρθρο 39 παρ. 2, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πραγματοποίηση λαϊκών αγορών έμπροσθεν οργανωμένων ξενοδοχειακών μονάδων, εισόδων σχολείων, νοσοκομείων και κάθε είδους συναφών καταστημάτων, σταθμών για την εξυπηρέτηση επιβατών του αστικού, του προαστιακού σιδηρόδρομου και των υπεραστικών λεωφορείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών. Τα ανωτέρω όμως δυστυχώς απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.,

Επί πλέον, η έλλειψη χημικής τουαλέτας, η απουσία κάδων απορριμμάτων, η ύπαρξη πυροσβεστικού κρουνού και η γειτνίαση με τη Λιμνοθάλασσα, είναι τα πλέων σοβαρά σημεία δυσλειτουργίας στη σημερινή παραμονή της λαϊκής αγοράς του Αιτωλικού στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως γίνεται λοιπόν κατανοητό, η άμεση επαφή της Λαϊκής αγοράς με το Β’ Δημοτικό Σχολείο, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία των μικρών μαθητών , δεδομένου ότι λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανομοιόμορφων ατόμων, σε καιρούς μάλιστα πανδημίας. Σε περίπτωση δε πυρκαγιάς ή άλλης εξειδικευμένης περίπτωσης, η πρόσβαση καθίσταται αδύνατη στα συνεργεία διάσωσης. Η Λιμνοθάλασσα μας μάλιστα, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι, με την υπό την παρούσα μορφή λειτουργία της Λαϊκής αγοράς, ήταν και θα είναι ο τελικός αποδέκτης όλων των απορριμμάτων ή των λυμάτων των εν λόγο δραστηριοτήτων, που ατυχώς και παρανόμως τυγχάνουν και της αδειοδότησης της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η εναντίωση μας σε αυτή την ανομία και αναρχία, ήταν και η αιτία έκρηξης του

συγκεκριμένου δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος έχει «επωμιστεί» μάλλον, αν και παντελώς αναρμόδιος, το καθήκον της «σωστής» λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς του Αιτωλικού.

Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, οι εντολές που είχε λάβει ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος αποσκοπούσαν στον εκφοβισμό των γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, εκδηλωμένου ακόμα και με τραμπουκισμούς και απειλές σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας.

Το αναφερόμενο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, την ώρα ακριβώς που τα παιδιά είχαν διάλλειμα, δυο δε αστυνομικοί του τμήματος εμπορίου, διενεργούσαν αυτοψία, για να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες μας.

Το εξωφρενικό και λυπηρό στην συγκεκριμένη ασχήμια, ήταν ότι ούτε το προεδρείο της Δ. Ενότητας Αιτωλικού πήρε επίσημη θέση, ούτε βέβαια και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Αιτωλικού !!

Και ενώ οι τοπικοί σύμβουλοι μας κατήγγειλαν ότι η απόφαση – η οποία ελήφθη όταν ετέθη το θέμα στο τοπικό συμβούλιο – ήταν η διενέργεια της λαϊκής αγοράς να γίνεται στον παράλληλο δρόμο, ώστε να μην εμποδίζει τη λειτουργία του Σχολείου, ούτε βέβαια να εφάπτεται της Λιμνοθάλασσας, το έγγραφο που παρουσίασε η πρόεδρος της Δ. Ενότητας Αιτωλικού, από την ΙΔΙΑ συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, αναφέρει ότι, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και προβλέπει ότι λαϊκή αγορά θα γίνεται μπροστά στο δημοτικό σχολείο, το υπαίθριο Θέατρο και το Μουσείο Κατράκη !!

Κατόπιν τούτων, και επειδή με δική μας πρωτοβουλία ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχουν εγερθεί ασφαλιστικά μέτρα για την μη νόμιμη λειτουργία της Λαϊκής στον συγκεκριμένο χώρο, ζητούμε την άνευ αναβολής, εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, ως επίσης απαιτούμε την αλλαγή της θέσης της αγοράς σε σημείο που θα ικανοποιεί την ασφαλή και κοινά αποδεκτή λειτουργία της.

Επισημαίνουμε ότι η απειρία και η ατολμία δεν μπορούν να προσδώσουν άλλοθι στην πρόεδρο της Δ. Ενότητας του Αιτωλικού, ούτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Αιτωλικού. Τους καλούμε να τεθούν προ των ευθυνών τους και να πράξουν το καθήκον τους με βασικό γνώμονα την Υγεία των μικρών παιδιών και των δημοτών, που κινδυνεύουν από πράξεις τραμπουκισμού υπαλλήλων του δήμου, για τους οποίους ζητάμε να ερευνηθεί εάν ενήργησαν αυθόρμητα ή ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Κατανοούμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι ένα πρόσθετο εισόδημα από την ενασχόληση με τα κοινά, αποτελεί δέλεαρ στην κρίσιμη εποχή που διαβιούμε. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αποτελέσει αντίβαρο στην ανικανότητα άσκησης εξουσίας και την καταστρατήγηση των νόμων και των κανονισμών, με τελικό άδολο θύμα την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας, των συμπολιτών μας και του οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας, από την οποία ζουν περισσότερες από 500 οικογένειες.

Τελειώνοντας δηλώνουμε απερίφραστα ότι ,τέτοιου είδους ιταμές συμπεριφορές και αντιδράσεις από την πλευρά οποιουδήποτε θέλει να λάβει τον Νόμο στα χέρια του, θα μας βρουν σθεναρά αντίθετους και θα προβούμε με κάθε νόμιμο μέσον στην αποκατάσταση κάθε αδικίας.»





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!