Loading...

Απάντηση Πάνου Παπαδόπουλου στις καταγγελίες πολιτών για το νοσοκομείο Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την δική του δημόσια τοποθέτηση-απάντηση στις καταγγελίες πολιτών και το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το iaitoloakarnania.gr, θέλησε να δώσει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κ. Πάνος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κύριοι,

Στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση 05/09/2020 δημοσιεύσατε ένα άκρως απαξιωτικό, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα για την Ν.Μ. Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” του Γ.Ν ΑΙΤ/ΝΙΑΣ του οποίου τυγχάνει να ασκώ την διοίκηση τα τελευταία 3 ½ χρόνια.

Οφείλετε λοιπόν πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δημοσίευση προς διασφάλιση του αντικειμενικού του πράγματος να διασταυρώνετε τις όποιες πληροφορίες σας τόσο σε πραγματικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στα εξοργιστικά, ψευδή και απαράδεκτα που αναφέρετε περί κατάρρευσης του Νοσοκομείου. Αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι πριν τέσσερα (4) χρόνια όντως το Νοσοκομείο είχε μετατραπεί στην πράξη σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου και σήμερα είναι πραγματικό Νοσοκομείο, σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή και ασπίδα προστασίας της δημόσιας Υγείας σε 100.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, από Ναυπακτία μέχρι Ξηρόμερο, χάρις κυρίως στις άοκνες προσπάθειες ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση. Ως προς την ουσία του μοριακού τεστ οφείλετε να γνωρίζετε ότι:

α) Το εργαστήριο που βγάζει τα αποτελέσματα για το τεστ COVID-19 τόσο για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ,όσο και για το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι ΙΔΙΟ με αυτό της Πάτρας, καθώς τα δείγματά μας αποστέλλονται στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών – τμήμα Ιατρικής, όπου διενεργήθηκαν και τα επόμενα τεστ. Εάν κάποιοι επιθυμούν να κάνουν το Νομό περιθωριακό σε σχέση με την Δημόσια Υγεία, σας πληροφορώ δεν θα τα καταφέρουν.

β) Όσα κρούσματα είναι επιβεβαιωμένα μετά από αυστηρή οδηγία του Υπουργείου Υγείας νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία αναφοράς και δη στο Πανεπιστημιακό του Ρίου.

γ) Ουδέποτε το ιατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο έχει δώσει προσωπικά δεδομένα. Όλοι όσοι υποβάλλονται σε τεστ COVID-19 ενημερώνονται τηλεφωνικά κατόπιν εντολής της Διοίκησης είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Τώρα αν κάποιοι από μόνοι τους διαρρέουν τα προσωπικά δεδομένα αυτό είναι άλλη υπόθεση.

δ) Είναι ανεπίτρεπτο να σχολιάζεται το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, γιατί αυτό έδωσε και δίνει μάχη κατά την διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας και συνεχίζει κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ε) Τέλος σας ενημερώνουμε ότι όλα τα τεστ έχουν ευαισθησία και ειδικότητα με ποσοστά ψευδώς θετικών και ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων για αυτό και επαναλαμβάνονται προς τελική επιβεβαίωση. Ως εκ τούτου σας καλούμε να δημοσιεύσετε Άμεσα την απάντησή μας επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

Υ.Γ. Ως προς τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Χώρας και την ασκούμενη πολιτική στον χώρο της Υγείας, καλό είναι να στρέψετε αλλού την κριτική σας.

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αν. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ν.Μ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!