Loading...

Καταγγελίες για πλήρη εγκατάλειψη στο Γυμναστήριο στη Παπαδάτου Ξηρομέρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Γυμναστήριο του τοπικού διαμερίσματος Παπαδάτου του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με επιστολή και φωτογραφίες επισκέπτριας.

Το Γυμναστήριο που παραδόθηκε πλήρες εξοπλισμένο , συντηρημένα τα όργανα με προσωπικό με γυμνάστρια και συνδρομή από το πρόγραμμα ΒΣΣ ενός ατόμου καθημερινά, με την Βοήθεια της τοπικής κοινότητας και του Πρόεδρου της καθώς διέθετε κλειδί και αυτός και το άνοιγε και το έκλεινε καθημερινά.

Το γυμναστήριο διαθέτει ποικιλία από όργανα γυμναστικής και εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γυμναστούν.

Σήμερα, το γυμναστήριο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, εσωτερικά είναι ασκούπιστο και χωρίς να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση λόγω κορονοϊού καθώς ήταν κλειστό για τους πολίτες.
Εξωτερικά υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη παντού χόρτα οι τοίχοι είναι γραμμένοι.

Μία συμπολίτης μας, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Παπαδάτου φωτογράφισε και έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες που πραγματικά φανερώνουν την ανυπαρξία των τοπικών αρχών και του Δήμου Ξηρομέρου και κατ επέκταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης που είναι η αρμόδια υπηρεσία που δεν φρόντισε να διατηρηθεί ενεργός και χρηστικός αυτός αθλητικός χώρος.

Ακόμη μάθαμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κυρίου Νίκου Ζαρέντη με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Λευτέρη Μάντζαρη καθώς ο δεύτερος προχώρησε στην αντικατάσταση της κλειδαριάς της πόρτας του γυμναστηρίου και δεν παραχώρησε κλειδί στον πρόεδρο, όρισε έναν πολίτη να είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του ανοίγματος και κλεισίματος.

Ερωτάται ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης:

  • Κύριε Μάντζαρη έγινε η προβλεπόμενη απολύμανση;
  • Οι εικόνες που βλέπουμε είναι πραγματικές;
  • Είναι αλήθεια ότι αφαιρέσατε το κλειδί του προέδρου και με ποια απόφαση;
  • Ορίσατε έναν δημότη υπεύθυνο για τη λειτουργία του γυμναστηρίου ποια η σύμβαση που έχετε υπογράψει μαζί του;
  • Στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχετε προβλέψει θέση γυμναστή για το γυμναστήριο;

Πάντως για να δούμε το ρεπορτάζ από όλες τις οπτικές γωνίες, το γυμναστήριο αυτό δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας και μπορεί αν το κατατάξει κάποιος στα έργα αυτά που γινόταν συχνά κάποτε στην Ελλάδα και στερούνταν προδιαγραφών, ώστε να καταστούν νόμιμα.

Ωστόσο αυτό δε λέει κάτι, καθώς αν μη τι άλλο αυτός ο χώρος θα έπρεπε να είναι προστατευμένος και προσεγμένος.

Κείμενο – φωτογραφίες: xiromeritis.blogspot.com





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!