Loading...

Ένα χρόνο αναζητούν «φως στο τούνελ» στη σήραγγα Αγίου Ηλία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την ίδια ώρα που η Παραϊόνια Οδός έχει «βαλτώσει», το τμήμα που έχει παραδοθεί από τον κόμβο της Σταμνάς έως την Γουριά έχει αρχίσει να ρημάζει με περίτρανη απόδειξη την σήραγγα Αγίου Ηλία Αιτωλικού που παραμένει έναν χρόνο χωρίς φως θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς – «Άγονες» οι προσπάθειες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Σε «ναυάγιο» έχει οδηγηθεί η κάθετη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, η γνωστή σε όλους Παραϊόνια Οδός, με μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη της δυτικής πλευράς του νομού Αιτωλοαακαρνανίας να αναβάλλεται για το… απώτερο μέλλον μετά και την απόφαση της Επιτροπής Προδικαστικών Προσφυγών!

Οι λάθος χειρισμοί και η αδράνεια, από το 2013 έως και σήμερα, με την εταιρεία Εργοδυναμική Πατρών να παραδίδει μισό το έργο σύνδεσης με τον Άγιο Δημήτριο, υποχρέωσαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μην το παραλάβει καθώς έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και κακοτεχνιών, αλλά ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία να συνεχίζει να παίρνει έργα σαν να μη συμβαίνει τίποτα!!

Πλέον, το τμήμα από Σταμνά έως Άγιο Δημήτριο, έχει μείνει στα… χαρτιά έργο για το οποίος κανείς γνωρίζει ποια είναι η τύχη του και αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του. 

Χωρίς φως το τούνελ για ένα χρόνο!

Στο σκοτάδι παραμένει πάνω από έναν χρόνο η σήραγγα του Αγίου Ηλία στην Παραϊόνια οδό με τη διέλευσή της να εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους. Από την 1η Μαρτίου 2019 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας διαπίστωσε ότι κόπηκαν από αγνώστους τα καλώδια παροχής, λεηλατήθηκαν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, καταστράφηκε ο υποσταθμός και οι ηλεκτρικοί πίνακες, καθώς και εκλάπησαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπό ηλεκτρονικό εξοπλισμό. 

Μέχρι σήμερα, εκτός του ότι προστέθηκε ελλιπής φωτισμός στην είσοδο και έξοδο της σήραγγας, όλοι οι διαγωνισμοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχουν κηρυχθεί άγονοι. Στην πράξη, σχεδόν ενάμιση χρόνο, το σημείο έχει εγκαταλειφθεί και από τύχη δεν έχει συμβεί ατύχημα καθώς επικρατεί σκοτάδι με τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους εμπόρους της περιοχής που μετακινούνται σε καθημερινή βάση από το επίμαχο σημείο να κάνουν λόγο για ένα έγκλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

 

Σ.Σ.1: Για να προλάβουμε τυχόν παραληρήματα ακολουθεί ο σύνδεσμος του άρθρου («Φως στο τούνελ» της Παραϊόνιας οδού αναζητούν οι κάτοικοι της περιοχής) που αναδείξαμε τον Μάιο του 2019, λίγες ημέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές.

Σ.Σ.2: Σε μια Περιφέρεια ομολογουμένως γεμάτη αντιθέσεις, ας ελπίσουμε ότι το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι, και όχι κατά το δοκούν!

 

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!