Loading...

«Ανησυχητικά σημάδια» για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Από καιρό η διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» έχει διαπιστώσει αποχρώσες ενδείξεις υποβάθμισης στον τομέα στελέχωσης της ιατρικής υπηρεσίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Πάνος Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση:

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ:

α) Απαράδεκτη μετάθεση ιατρού νεφρολόγου στην Καλαμάτα

β) Καμία έγκριση θέσης μονίμων ιατρών για Μεσολόγγι και Αγρίνιο σε νέα προκήρυξη!

Έχουμε από καιρό ως διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» διαπιστώσει αποχρώσες ενδείξεις υποβάθμισης στον τομέα στελέχωσης της ιατρικής μας υπηρεσίας. Και συγκεκριμένα:

α) Από τις αρχικές εγκριθείσες τέσσερις (4) μόνιμες θέσεις ιατρών (Μάιος 2019) περισκόπησαν οι δύο (2) μετά την αναστολή της προκήρυξης και την επαναπροκήρυξή τους (Φεβρουάριος 2020), μεταξύ των οποίων η άκρως απαραίτητη θέση αναπλήρωσης του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, ο οποίος στο τέλος του 2020 συνταξιοδοτείται.

β) Με την υπ’ αριθ. Γ4.α/Γ.Π.42951/13-7-2020 (ΑΔΑ: Ω60Λ465ΦΥΟ-ΛΦΙ) απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, εγκρίθηκε η προκήρυξη ογδόντα (80) θέσεων μονίμων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. εκ των οποίων οι είκοσι έξι (26) διατίθενται στην 6η ΥΠΕ. Εξ αυτών καμία (!) θέση δεν δίνεται σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, παρά τις συνεχείς, επίμονες και κατά καιρούς θεσμοθετημένες μας προτάσεις μέσω του Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας. Με ποια κριτήρια άραγε εξαιρούνται οι Νοσηλευτικές Μονάδες Αιτωλ/νίας στο σύνολό τους; Ποιος αξιολογεί και ποιος αποφασίζει για τις υπαρκτές ανάγκες; Αυτός που έχει “μπάρμπα στην Κορώνη”;

γ) Τέλος – το άκρως εξοργιστικό είναι – ότι παρά τις δεσμεύσεις που υπήρχαν, με σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ (12-6-2020), στις 13-7-2020 με την υπ’ αριθ. Γ4α/37206 απόφαση (ΑΔΑ: ΩΡΥΒ465ΦΥΟ-4ΧΨ) μετατέθηκε η δεύτερη μόνιμη ιατρός νεφρολόγος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας – η οποία διορίστηκε πριν από 2,5 χρόνια – για την Καλαμάτα, χωρίς να ερωτηθεί καν το Νοσοκομείο μας!

Ό,τι και να υποθέσει κανείς είναι λίγο. Εμείς από τη δική μας πλευρά επισημαίνουμε ότι αυτού του είδους οι πρακτικές είναι τουλάχιστον μη συμβατές με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τους βουλευτές του Νομού Αιτωλ/νίας, το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, τους φορείς της πόλης, το Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας να πάρουν θέση! Τώρα πριν είναι ΑΡΓΑ. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν κάποιοι συντηρούν με κάθε τρόπο τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, εμείς ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε…

Πάνος Παπαδόπουλος
Αναπληρωτής Διοικητής
Γ.Ν. Αιτωλ/νίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!