Loading...

«ΦΑΕΘΩΝ-ΓΕΦΥΡΑ»: Άνοδος κατηγορίας, τιμή από τον Δήμο Ναυπακτίας & ισχυρό κοινωνικό στίγμα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τιμή στον καλαθοσφαιρικό σύλλογο του Αντιρρίου «ΦΑΕΘΩΝ – ΓΕΦΥΡΑ», απέδωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας προσκαλώντας την ομάδα στο δημαρχείο (26.6.2020) με αφορμή την άνοδό της στη διαπεριφερειακή κατηγορία Α2 ΕΣΚΑ-Η.

Μιλώντας προς τη διοικητική και τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά και τους αθλητές, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο ΦΑΕΘΩΝ – ΓΕΦΥΡΑ ανήκει πλέον στις ομάδες που έχουν ιστορία. Γι’ αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη των αθλητών στο δημαρχείο, αφού κατάφεραν να ανέλθουν σε ψηλότερη κατηγορία μέσα σε αντίξοες συνθήκες, πέρα από αυτές που συνήθως έχει μία αγωνιστική περίοδος.

Γι’ αυτό συγχαίρω τους αθλητές και τους διοικητικούς παράγοντες, γιατί δίνουν κι αυτοί τη δική τους μάχη. Ο ΦΑΕΘΩΝ είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας του Δήμου μας, αφού συνδυάζει αγωνιστική παρουσία πολλών χρόνων με σημαντικές διακρίσεις, αλλά έχει καταφέρει να έχει και μέλλον. Η επιτυχία του έγκειται στο ότι -εκτός από τους αθλητές- αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία, αλλά και από όσους συνεισφέρουν καθημερινά στην καλή πορεία της ομάδας».

Κατά την αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Θάνος Ζάκκας υπογράμμισε τα εξής:

«Η άνοδος της ομάδας μας από την κατηγορία «Β’ ΕΣΚΑ-Η» στην «Α2 ΕΣΚΑ-Η» δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για την επόμενη χρονιά. Είναι πολύ τιμητικό οι δημοτικοί άρχοντες να επιβραβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ένα ερασιτεχνικό σωματείο που έχει στόχο να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αγωνιζόμενο στα γήπεδα της νοτιοδυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων».

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Γιάννης Φρέρης δήλωσε:

«Όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα «ΦΑΕΘΩΝ – ΓΕΦΥΡΑ» τοποθετήσαμε στο κλειστό του Αντιρρίου ένα πανό που έγραφε «Ομάδα άλλης κατηγορίας». Όταν πετύχαμε την πρώτη άνοδο, μπήκε και ένα δεύτερο, με τη φράση «Όσο μακριά πάει το όνειρο». Κοιτώντας πίσω, αλλά και βλέποντας μπροστά, βλέπουμε την ιστορία των οραμάτων που γίνονται πραγματικότητα να επαναλαμβάνεται.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο ιδρώτας των αθλητών, των γονιών και των προπονητών τους μετατρέπεται σε επιτυχία και καταγράφεται στην ιστορία μιας μικρής πόλης που θέλει να ανεβαίνει σκαλοπάτια και να ανεβαίνει κατηγορία.

Είναι και για εμάς, τους ανθρώπους της Γέφυρας, μία δικαίωση, καθώς έχουμε πετύχει δύο στόχους:

Ο «ΦΑΕΘΩΝ – ΓΕΦΥΡΑ» δεν είναι μόνο ένας «αθλητής», αλλά και ένας «ενεργός πολίτης», με πλούσια δράση στην τοπική κοινωνία, βάζοντας «λιθαράκια» που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου του. Ως χορηγοί αυτής της προσπάθειας, χαιρόμαστε που το όνομα αυτής της ομάδας είναι ΦΑΕΘΩΝ και το επίθετό της ΓΕΦΥΡΑ. Η ομάδα μας δεν είναι ενεργή μόνο στον αθλητικό στίβο, αλλά και στον κοινωνικό.

Παίρνει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, αλλά περνάει και κοινωνικά μηνύματα, όπως αυτό που εμφανιζόταν στο μπλουζάκι που φορούσε η ομάδα στο Δημαρχείο Ναυπακτίας όπου της αποδόθηκε τιμή από τον Δήμαρχο.

Θέλησε να συνδέσει μια σημαντική στιγμή της ιστορίας της με την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη, ακουμπώντας στον έναν ώμο της τον αθλητισμό και στον άλλο την κοινωνία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την ομάδα».

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο δημαρχείο παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κοινωνικών Υποθέσεων – Αθλητισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου κ. Μπάμπης Καραδήμας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντιρρίου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος οι οποίοι και χαιρέτισαν την επιτυχία της ομάδας. Παρών επίσης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς που απένειμε όπως και οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες μετάλλια στους αθλητές.

Δείτε το βίντεο:
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!