Loading...

Το σίδερο ως στοιχείο διακόσμησης


Μοιραστείτε το άρθρο...

Έχουμε δει το σίδερο να πρωταγωνιστεί κυρίως στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης χώρων και είναι εντυπωσιακό, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα μέταλλα και με ξύλο. Όμως, το υλικό αυτό δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσουμε μόνο για το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, αλλά και μεμονωμένα δημιουργώντας το προσωπικό μας ύφος σε χώρους όπως η κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σίδερο στην διακόσμηση του σπιτιού μας;

Ξεκινώντας από το υπνοδωμάτιό μας, μπορούμε να βρούμε πολλές και διαφόρων στυλ κρεβατοκάμαρες σιδερένιες. Το σίδερο, ειδικά στο έπιπλο του κρεβατιού, είναι ένα κλασικό υλικό που αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρομαντικό στυλ διακόσμησης ειδικά αν συνδυαστεί με ανοιχτόχρωμα υφάσματα και παστέλ χρώματα στους τοίχους. Πάντα μπορούμε φυσικά να δημιουργήσουμε και το αγαπημένο μας και μοντέρνο στυλ βιομηχανικής διακόσμησης με πιο σκούρα χρώματα στις διάφορες επιφάνειες.

Μια ακόμα επιλογή είναι να προτιμήσουμε σιδερένια κομοδίνα που θα δέσουν αρμονικά με το σιδερένιο κρεβάτι. Ακόμη, αν στο υπνοδωμάτιό μας διαθέτουμε κάποιο γραφείο, μπορούμε και εκεί να επιλέξουμε αυτό το υλικό κι έτσι κάθε έπιπλο μέσα στο δωμάτιό μας να ακολουθεί αυτό το στυλ.

Το σίδερο όμως ως υλικό δεν είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσουμε μόνο στην κρεβατοκάμαρά μας, αλλά και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, όπως στο σαλόνι. Μάλιστα, μπορούμε να βρούμε πολλές προσφορές στα σαλόνια σε κάθε στυλ, ακόμα και σε όσα στηρίζονται στο αγαπημένο μας σίδερο.

Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε πολυθρόνες και καναπέδες με βαριά σιδερένια πόδια, αλλά επίσης και μοντέρνα τραπεζάκια σαλονιού κατασκευασμένα από αυτό το υλικό. Η επένδυσή τους μπορεί να είναι είτε απλό ύφασμα είτε και δέρμα. Οτιδήποτε κι αν επιλέξουμε, θα συνδυαστεί άψογα με το σίδερο.

Μια πολύ μοντέρνα πρόταση, που την παρατηρούμε συχνά τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σπίτια, είναι επίσης οι σιδερένιες βιβλιοθήκες. Ειδικά αν είμαστε βιβλιόφιλοι, μπορούμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές ξύλινες βιβλιοθήκες και να προτιμήσουμε κάτι περισσότερο φρέσκο και μοντέρνο. Ακόμα όμως κι αν δεν είμαστε φαν της λογοτεχνίας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια σιδερένια βιβλιοθήκη για να γεμίσουμε το μεγάλο μας σαλόνι διακοσμώντας τη με διάφορα προσωπικά αντικείμενα, όπως φωτογραφίες μας.

Το θετικό στοιχείο που μας προσφέρει αυτό το υλικό είναι ότι μπορούμε να το συνδυάσουμε με πολλά στυλ υφασμάτων και διάφορα χρώματα. Έτσι, μπορούμε να κινηθούμε από απαλές παστέλ αποχρώσεις, μέχρι ακόμα και σε συνδυασμούς λευκού με μαύρο, ανάλογα τις προτιμήσεις μας και το στυλ διακόσμησης που θέλουμε να πετύχουμε στους διάφορους χώρους του σπιτιού μας.

Ακόμη, το υλικό του σίδερου στα έπιπλα και στην λοιπή διακόσμηση μπορούμε να το συνδυάσουμε αρμονικά με το υλικό του ξύλου στα πατώματα δημιουργώντας μια mix&match διάθεση του μοντέρνου με το κλασικό.

Φυσικά, αν δεν είμαστε αρκετά τολμηροί μπορούμε να προτιμήσουμε το υλικό αυτό μόνο σε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως τα φωτιστικά, που ακόμα κι έτσι οι χώροι μας θα αποκτήσουν μοντέρνα διάθεση.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!