Loading...

Δημόσια κατακραυγή για τα προσβλητικά σχόλια του Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας προς τους Αιτωλοακαρνάνες


Μοιραστείτε το άρθρο...

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα προσβλητικά σχόλια του Σωτήρη Σκιαδαρέση για τους “γύφτους-γείτονες” της Λευκάδας, παρά το γεγονός ότι οι Αιτωλοακαρνάνες στηρίζουν κάθε καλοκαίρι το νησί των Επτανήσων, ενώ δέχεται επίσης τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΑ Παλαίρου – Ζήτησε συγγνώμη ο κ. Σκιαδαρέσης – Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας.

Σε μια άστοχη και ατυχής δήλωση δημοσίευση γνώμης προχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος χρησιμοποίησε άκρως προσβλητικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα για τους «γείτονες της Λευκάδας» τους Ηπειρώτες και τους Αιτωλοακαρνάνες δηλαδή, περιοχές που έχουν μόνιμα στηρίζουν τουριστικά την Λευκάδα. Ο κ. Σκιαδαρέσης φοβάται ότι οι γείτονες θα μετατρέψουν το νησί του σε «γύφτικο προορισμό» λησμονώντας προφανώς σε ποιους απευθύνεται!

Η συζήτηση που προκάλεσε τις άκρως προσβλητικές αναφορές του κ. Σκιαδαρέση αφορούσε στην υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας. Ο ίδιος στο πρώτο του σχόλιο υποστήριξε ότι «πολλοί συζητάνε για την υποθαλάσσια πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό….. Φυσικά δεν γνωρίζουν ότι αν συμβεί αυτό θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στον τουρισμό μας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι όλοι μας όταν πάρουμε μια θέση αποκτούμε και άποψη…. Αλλά ότι κάποιοι δεν θέλουν ανοικτή συζήτηση γιατί εκεί θα φανεί ότι δεν γνωρίζουν το θέμα και απλός μπαμπαλίζουν ότι τους λένε κάποιοι άλλοι …..»

Στη συνέχεια επανήλθε… δριμύτερος και απαντώντας σε συνομιλητή του, υποστήριξε ότι στην περίπτωση της υποθαλάσσιας σύνδεσης «θα είμαστε γύφτικος προορισμός με πελάτες όλους τους γείτονες που θα έρχονται το πρωί, θα μποτιλιάρουν τους δρόμους και τα πάρκινγκ, θα πνίγουν τις παραλίες μας, θα φεύγουν το απόγευμα και θα μας αφήνουν τα σκουπίδια τους, άντε να πιούν κάνα καφέ (Το φαγητό θα είναι στα τάπερ) αν γίνει αυτό θα δούμε το επόμενο στάδιο που θα είναι να φεύγουν οι λίγοι ακόμη καλοί πελάτες γιατί δεν θα μπορούν να συνυπάρξουν με τους γύφτους, τους μποτιλιαρισμένους δρόμους, τα παρκαρισμένα αμάξια όπου βρούμε, τις ξεχειλισμένες από κόσμο παραλίες κλπ…….. όταν θα δούμε το έργο θα είναι πολύ αργά….»!!!

Η δήλωση του Δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη

Η συγγνώμη του Προέδρου Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση

Με αφορμή τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκάλεσε σχόλιο μου σε δημοσίευση φίλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω ότι οποιαδήποτε αναφορά μου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Η Λευκάδα είναι και θα παραμείνει μια ξεχωριστή όαση ομορφιάς και ένας φιλόξενος προορισμός χαράς και ξεκούρασης για όλους… και ιδιαίτερα για τους γείτονές μας της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε καμία περίπτωση μία λάθος διατύπωση δεν έχει να κάνει με τις απόψεις μου για όλους αυτούς γύρω μας που στηρίζουν χρόνια τώρα την Λευκάδα.

Είναι προφανές ότι έχω αποσύρει το επίμαχο σχόλιο και ζητάω συγνώμη από τους φίλους Αιτωλοακαρνάνες και Ηπειρώτες αν τους στεναχώρησα, όμως με την λέξη που κακώς χρησιμοποίησα δεν εννοούσα αυτούς. Ήθελα να εστιάσω στις κακές συνήθειες ανθρώπων πανελλαδικά ακόμα και από το εξωτερικό ή και τη Λευκάδα σε ότι αφορά τα σκουπίδια, την ρύπανση του περιβάλλοντος και το κυκλοφοριακό που δημιουργούμε ακόμη και εμείς οι ίδιοι σε διάφορα σημεία σε ώρες αιχμής.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!