Loading...

Διαμορφώνοντας το παιδικό δωμάτιο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μεγαλώνουν, παίζουν και μελετούν. Περνούν σε αυτό πολλές ώρες της καθημερινότητάς τους και γι’ αυτό θέλουμε ο χώρος αυτός να είναι ξεχωριστός και όμορφος.

Παρακάτω θα βρούμε ιδέες για την διαμόρφωση του παιδικού δωματίου.

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα με βάση το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, αν είναι για ένα ή περισσότερα παιδιά και για πόσο διάστημα θέλουμε να είναι λειτουργικά μεγαλώνοντας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του παιδιού. Μια σωστή κλίμακα επίπλων, βοηθάει κάθε παιδί να έχει εύκολη πρόσβαση στα παιχνίδια και στα βιβλία του κι έτσι καταφέρνει να αυτοεξυπηρετείται και να αναπτύσσει το αίσθημα της ανεξαρτησίας.

Όσο για το κρεβάτι, προτιμούμε κρεβάτια που επιτρέπουν ελευθερία στη κίνηση χωρίς περιοριστικά σημεία, όπως κάγκελα γύρω του. Αποφεύγουμε τις κουκέτες, εκτός αν ο χώρος του δωματίου είναι περιορισμένος, ενώ πάντα προσέχουμε να παρέχουν 100% ασφάλεια στα παιδιά μας.

Προχωρώντας στο παιδικό γραφείο, είναι καλό να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό σημείο στο δωμάτιο, με απαλά χρώματα που δεν κουράζουν τα μάτια και επαρκή φωτισμό. Μια καλή ιδέα γι’ αυτό το σημείο του δωματίου είναι να προσθέσουμε παιδικά αυτοκόλλητα με αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Κάτι τέτοιο φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά στον χώρο του γραφείου και τους δίνει ένα κίνητρο για μελέτη.

Στη ντουλάπα, το κομοδίνο και την συρταριέρα μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τα πράγματα ανάλογα με το χρώμα και τη χρήση τους, ώστε το παιδί να μπορεί να τα βρει εύκολα και να τα συνδυάσει. Μπορούμε επίσης να κατηγοριοποιήσουμε τα παιχνίδια και να τα τοποθετήσουμε σε χώρους αποθήκευσης ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα η επιλογή τους. Έτσι το παιδί μας μπορεί εύκολα κάθε φορά να βρει τα παιχνίδια του και τα ρούχα του, ενώ μεγαλώνοντας αρχίζει να τα φροντίζει με τον ίδιο τρόπο.

Αν τώρα τα παιδιά μας ανήκουν σε διαφορετικές ηλικίες, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πώς θα διακοσμήσουμε διαφορετικά τον ίδιο χώρο. Δηλαδή, πώς θα δημιουργήσουμε τους κατάλληλους χώρους για τις ανάγκες του κάθε παιδιού στο ίδιο δωμάτιο. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου δύσκολο, αφού επιλέγουμε έπιπλα κατάλληλα για την κάθε ηλικία, αλλά φροντίζουμε να είναι στους ίδιους χρωματισμούς και κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά και στυλ.

Γενικότερα, για το παιδικό δωμάτιο είναι καλύτερο να κινηθούμε σε μίνιμαλ στυλ και ο λόγος είναι απλός. Τα παιδιά χρειάζονται ελεύθερο χώρο για να παίξουν, επομένως δεν είναι δυνατόν να γεμίσουμε το συγκεκριμένο δωμάτιο με περιττά έπιπλα. Αρκούν τα βασικά. Το κρεβάτι, οι ντουλάπες και ίσως κάποια συρταριέρα και βέβαια ένα γραφείο. Έτσι δίνουμε στα παιδιά την ελευθερία να παίζουν στον χώρο τους χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.

Με λίγη προσοχή και πολύ φαντασία λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα ένα παιδικό δωμάτιο που θα συντροφεύει το παιδί μας σε όλη την παιδική και εφηβική ηλικία του.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!