Loading...

Οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας «ποιούν τη νήσσα» στην περικοπή 50% της βουλευτικής αποζημίωσης


Μοιραστείτε το άρθρο...

Δεν ακολούθησαν το παράδειγμα των Δημάρχων οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας. Μόνο 3 από τους 7 καταθέτουν την βουλευτική τους αποζημίωση για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό – Κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η συγκυρία για την κοινωνία μας είναι δύσκολη και δεν χωρά λαϊκισμούς, αλλά η στάση των βουλευτών του νομού μόνο αδιάφορη μπορεί να χαρακτηριστεί την ίδια ώρα που οι μονάδες υγείας της χώρας, και ιδιαίτερα του νομού, ανασυντάσσονται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτή την μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να έχει ευαισθητοποιήσει τους εκλεγμένους από τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσώπους της Βουλής, οι οποίοι μόλις 3 από τους 7 αποδέχθηκαν τη συμβολική κίνηση που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας δημόσια την «προαιρετική» περικοπή της αποζημίωσης των βουλευτών και των υπουργών της ΝΔ, προκειμένου να διατεθούν στο Ειδικό Ταμείο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Ποιοι βουλευτές δίνουν τον μισθό τους

Πρώτος απ΄όλους την πρόταση-συμβολική κίνηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αποδέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, ακολούθησε ο Κώστας Καραγκούνης, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ενέργεια ο Μάριος Σαλμάς.

Από τους υπόλοιπους βουλευτές, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος του ΚΙΝ.ΑΛ. διέθεσε την βουλευτική αποζημίωση για την αγορά εξοπλισμού ΜΕΘ. Καμία επίσημη ενέργεια από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νικόλαου Παπαναστάση.

Κανένας από ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι κανένας εκ των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου και Θάνου Μωραΐτη δεν έχουν διαθέσει την βουλευτική τους αποζημίωση, την ίδια ώρα που η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης για τρεις μήνες.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!