Loading...

Το Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Θέρμο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Θέρμου προέβη το 2017 στην κατασκευή περικαλλούς Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων στον λόφο του Αγίου Κοσμά στο Θέρμο, στο οποίο δεσπόζει ένα μουσειακό μαχητικό αεροσκάφος, προκειμένου να τιμήσει τους πέντε αεροπόρους της πολεμικής μας αεροπορίας (Νικόλαο Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνο Αθανασίου Κοντογιώργο, Βασίλειο Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιο Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελο Γεωργίου Σταθόπουλο), παιδιά όλοι τους αυτού του μικρού τόπου, του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμου, που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

Το Θέρμο, ο ιστορικός αυτός τόπος με την ιδιαίτερα σημαντική διαχρονική παρουσία του στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, απέτισε μέσω της ανέγερσης του εν λόγω μνημείου, τον οφειλόμενο φόρο τιμής και αιώνιας μνήμης σε όλους όσους διαχρονικά προσέφεραν τον εαυτό τους θυσία υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του ελληνισμού.

Κάθε χρόνο, ο Δήμος Θέρμου, στα μέσα Ιουνίου, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων μνήμης πεσόντων αεροπόρων με την τοπική κοινωνία και κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Φωτογραφίες: Giorgos Kardaras, dimos-thermou.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!