Loading...

Αναστάσιος Καρανδρέας: «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan, κ. Αναστάσιος Καρανδρέας, μιλά αποκλειστικά στο iAitoloakarnania.gr για τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, τον ευρύτερο χώρο της υγείας, αλλά και το νέο εγχείρημά του στην Αιτωλοακαρνανία.

Από τις πρώτες ημέρες στο Αγρίνιο, ο κ. Αναστάσιος Καρανδρέας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κόσμου, αλλά και τον ίδιο έχει κερδίσει η ζεστασιά των κατοίκων και η φιλόξενη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο καταξιωμένος γενικός χειρουργός με πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο ιστορικό του και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan τόλμησε να κάνει μια… εξόρμηση στη Περιφέρεια και να ανοίξει ιατρείο σε ένα σημείο της χώρας – σχεδόν άγνωστο – δίχως να έχει κάποιον οικογενειακό δεσμό.

Διαβάστε σχετικά: Αναστάσιος Καρανδρέας: Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan στο Αγρίνιο για τους Αιτωλοακαρνάνες

Η παρότρυνση ενός φίλου του και επιφανή δικηγόρου του Αγρινίου ήταν αρκετή προκειμένου ο κ. Καρανδρέας να λειτουργήσει ιατρείο στην “καρδιά” του Αγρινίου προσφέροντας εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης και ευρύτερα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Καρανδρέας σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με το χαμόγελο και την θετική ενέργεια, ενώ θα συζητήσει μαζί σου με στόχο πρωτίστως  την ορθή ενημέρωσή σου με κάθε λεπτομέρεια. Σε κάθε περίπτωση, η εβδομαδιαία παρουσία του πρόκειται για μια «πολυτέλεια» για το νομό μας στον χώρο της υγείας. Γνωρίστε τον…

Κύριε Καρανδρέα, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την επαγγελματική σας πορείας σας στον χώρο της ιατρικής…

«Είμαι αριστούχος απόφοιτος Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πτυχιακό μου έτος, συνέπεια της αριστείας μου, έγινα δεκτός στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στην Βοστώνη των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και έλαβα την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του Λονδίνου.

Μετά την ειδικότητα μου, έλαβα εξειδίκευση στην κλινική εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την υποστήριξη των βαρέως πασχόντων χειρουργικών ασθενών. Επίσης μετά από επιτυχείς εξετάσεις είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής από το Louis Pasteur University του Στρασβούργου. Έλαβα εξειδίκευση σε παθήσεις ανωτέρω και κατωτέρω πεπτικού στην Πανεπιστημιακή Κλινική Hammersmith του Λονδίνου. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είμαι διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Metropolitan».

Καθημερινά μάχεστε προκειμένου οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι να ενημερωθούν για νοσήματα, όπως αιμορροΐδες, κύστεις κόκκυγος, όγκοι μαλακών μορίων, ραγάδα δακτυλίου συρίγγια. Πείτε μας δυο λόγια για το σημαντικό πεδίο δράσης σας;

«Ξέρετε δυστυχώς ασχολούμεθα συνεχώς με σοβαρές παθήσεις και καλοήθεις παθήσεις όπως π.χ. η αιμορροϊδοπάθεια ή οι κύστεις κόκκυγος, όπως αναφέρετε, που μας χαλούν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα μας να τις παραβλέπουμε. Χρησιμοποιώντας γνώση αλλά και χρήση υψηλής τεχνολογίας μπορούμε τώρα πια να δίνουμε λύση σε τέτοιου είδους παθήσεις ανώδυνα αναίμακτα και οριστικά και το κυριότερο στην βάση της ημερήσιας νοσηλείας. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής την ημέρα που χειρουργείται λύνει οριστικά το πρόβλημα του και μετά από λίγες ώρες βρίσκεται σπίτι του και σε πλήρη δραστηριότητα».

Κατά τη γνώμη σας είναι νοσήματα που μπορούν να προληφθούν ή δεν είναι στο χέρι μας;

«Η απάντηση στην ερώτηση σας δεν είναι απλή. Αρκεί να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. Στην Αφρική οι κάτοικοι δεν πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια στην πλειονότητα τους. Όμως όταν ένας Αφρικανός μεταναστεύει για να ζήσει στην Ευρώπη με πολύ μεγάλη πιθανότητα θα αναπτύξει αιμορροϊδοπάθεια. Αυτό δείχνει πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει η διατροφή στην εκδήλωση κάποιων παθήσεων. Είναι πολυπαραγοντικές νόσοι που δεν μπορούν να προβλεφθούν η να αποφευχθούν».

Ποιες μορφές παθήσεων παρατηρείτε εσείς συχνότερα στους ασθενείς σας;

«Πολύ συχνή πάθηση είναι η αιμορροϊδοπάθεια. Ακόμα και εν έτει 2020 είναι μια νόσος ταμπού που φυσικά και δεν θα έπρεπε. Είναι μια πάθηση που δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα και βεβαίως τώρα πια δίνουμε οριστική θεραπεία με ελάχιστη ταλαιπωρία του ασθενούς».

Πείτε μας για το νέο σας εγχείρημα στο Αγρίνιο. Πως προέκυψε;

«Χαριτολογώντας να πω ότι βασικός υπεύθυνος για το βήμα αυτό ήταν ο έγκριτος νομικός και δικηγόρος κ. Ανδρέας Τσώκος με τον οποίον μας συνδέει μια μακρά και ειλικρινής φιλία. Όταν έβλεπε, λοιπόν, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στο νοσοκομείο μας, με παράπονο μου έλεγε γιατί δεν έρχεσαι στον τόπο μου που αγαπώ τόσο ώστε να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση και υλοποίησα την επιθυμία του».

Ποια είναι τα συναισθήματά σας από την έως τώρα εμπειρία στην μεγαλύτερη πόλη του νομού;

«Καταρχάς να σας πω ότι εντυπωσιάστηκα από την θετική αύρα της πόλης. Αποπνέει μια ηρεμία και υπάρχει έντονο το αίσθημα της φιλοξενίας. Οι κάτοικοι ήδη έχουν αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα».

Αλήθεια έχετε επισκέψεις από άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας, δεδομένο ότι οι αποστάσεις έχουν μηδενιστεί και διαχρονικά το Αγρίνιο προσελκύει επισκέπτες από όλο το νομό;

«Υπάρχει ανταπόκριση από τις γύρω περιοχές και έρχονται οι κάτοικοι για να ενημερωθούν αλλά και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους. Θα ήθελα να τονίσω ότι δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωσή τους».

Σε τι επίπεδο πιστεύετε ότι βρίσκονται οι υπηρεσίες υγείας στο νομό;

«Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω διότι δεν γνωρίζω σε γενικότερο επίπεδο. Όμως με σιγουριά μπορώ να πω ότι συναντήθηκα με κάποιους συναδέλφους στο Αγρίνιο και έμεινα εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο γνώσεων και παροχής υπηρεσιών».

Πιστεύετε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων οι πολίτες «έκοψαν» τις προληπτικές εξετάσεις και τις θεραπείες;

«Η απάντηση στο ερώτημα σας είναι δυστυχώς ναι. Δεν πρέπει να σταματούμε τον προληπτικό έλεγχο. Ειδικά μαστογραφία, τεστ pap, γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση είναι εξετάσεις που πρέπει να γίνονται απαραίτητα».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

«Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας να απευθυνόμαστε στον γιατρό. Εκείνος είναι ο ειδικός να βάλει διάγνωση. Δεν βάζουμε διάγνωση μόνοι μας επειδή κάτι ακούσαμε ή μας το είπε κάποιος γνωστός. Επίσης η πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάποια πάθηση μπορεί να δώσει λάθος συμπεράσματα αφού μόνον ο γιατρός μπορεί να αξιολογήσει σωστά τα συμπτώματα. Συνεπώς συνιστώ ενημέρωση και πρόληψη μόνον από εξειδικευμένο γιατρό. Σας ευχαριστώ για την τιμή και την φιλοξενία».

Που θα τον βρείτε:
Κάθε Παρασκευή
Μπαϊμπά 32, Αγρίνιο
Website: anastasioskarandreas.gr
Τηλ: 6944789999

 

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!