Loading...

800.000 ευρώ από LEADER για αποκαταστάσεις σε λιμάνι, Βαζίρ Τζαμί και κρήνες κάστρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Έργα για την συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου και την στερέωση του Βεζιρ Τζαμιού και αποκατάσταση των Οθωμανικών Κρηνών της Ναυπάκτου εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα LEADER.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας και Λευκάδας.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ για την κατασκευή του νοτιοανατολικού τείχους του λιμανιού και σε 200.000 ευρώ για την αναστήλωση του Βαζίρ Τζαμιού και η αποκατάσταση των Οθωμανικών Κρηνών του κάστρου.

Ο δικαιούχος (Εφορεία Αρχαιοτήτων) οφείλει να ολοκληρώσει το οικονομικό και φυσικό αντικείμενο της πράξης, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματός της και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 30-06-2023.

Αξίζει να σημειωθεί, τόσο η προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, όσο και του Δήμου Ναυπακτίας που με συντονισμένες ενέργειες υπέβαλλαν την συγκεκριμένη πρόταση προς ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα LEADER.

Μάλιστα από τις 19 συνολικά προτάσεις για έργα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ναυπακτίας, αν και το αρχικό ποσό χρηματοδότησης ήταν της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν όλα ανεβάζοντας το ποσό στα 6 εκατ. περίπου, μια και υπήρξε υπερδέσμευση του συνόλου των πόρων από το πρόγραμμα.

Ωστόσο ο δρόμος αναμένεται δύσκολος, με επόμενα βήματα την δημοπράτηση των έργων και στην συνέχεια την υλοποίησή τους, γεγονός που θα δώσει πρόσθετη αξία στην πόλη της Ναυπάκτου και τον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει.

Πηγή: nafsweek.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!