Loading...

Η Πάλαιρος άρχισε επίσημα να «τρώει» τα σκουπίδια της Λευκάδας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για πρώτη φορά απορριμματοφόρο από την Λευκάδα πέρασε στην Αιτωλοακαρνανία για να μεταφέρει εκτός νησιού τα απορρίμματα για υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ Παλαίρου – Ιστορική στιγμή την χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Στην Πάλαιρο άρχισαν να έρχονται κι επίσημα τα σκουπίδια της Λευκάδας μετά και την πρόσφατη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής Λευκάδας με το ΦΟΔΣΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας (Γ.ΕΝ.) Αιτωλοακαρνανίας για τη μεταφορά των απορριμμάτων – για ένα χρόνο – δεματοποιημένων και χύδην (χύμα) και με κατ’ αρχήν ποσότητα 12.000 τόνων, στο Χ.Υ.Τ.Υ. Παλαίρου.

Μάλιστα, τότε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός δήλωσε ότι αυτή είναι μια πρώτη απόφαση (θα ακολουθήσουν κι άλλες) που αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση  της ήδη δημοπρατημένης, Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων & Κομποστοποίησης (ΜΟ.Π.Α.Κ.) στη Λευκάδα. Έκανε λόγο για μεταφορά των απορριμμάτων στον πλησιέστερο αδειοδοτημένο χώρο, (ΧΥΤΑ Παλαίρου) με το μικρότερο δυνατό κόστος (32,2 ευρώ ανά τόνο συν ΦΠΑ, 40 ευρώ συνολικά).

Τότε ο δήμαρχος Λευκάδας ευχαρίστησε τους Δημάρχους Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου για την συμβολή τους στην ιστορική αυτή απόφαση για ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια το νησί της Λευκάδας. Επίσης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκο ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο επέδειξε μεγάλη διάθεση επίλυσης του προβλήματος όπως επίσης και τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση  Καββαδά.

Για μετατροπή της Παλαίρου σε σκουπιδότοπο της Λευκάδας κάνουν λόγο οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας κωμόπολης οι οποίοι μετά από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία βλέπουν με αγανάκτηση και την Λευκάδα να φέρνει τα απορρίμματα στον τόπο τους και ανησυχώντας για τις υγειονομικές επιπτώσεις.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο facebook έγραψε:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!