Loading...

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι στον ετήσιο χορό της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας διερμηνεύοντας τα γνήσια, ειλικρινή και αφειδώλευτα καρδιακά αισθήματα των εκατοντάδων μελών και φίλων της που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την καλαίσθητη και ευρύχωρη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών στην Αθήνα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, θα προσπαθήσει να αποτυπώσει με την παρούσα ανάρτηση όσα μοναδικά, όσα ευγενή, όσα ιστορικά για εμάς (συναισθανόμενη το μέγεθος της λέξης αυτής) βιώσαμε στον ετήσιο χορός μας.

Στεντορεία τη φωνή δηλώνουμε ότι μας κατακλύζουν, από την υπερχειλίζουσα αγάπη, κεφάτη, ανεπανάληπτη ανταπόκριση εκατοντάδων μελών και φίλων αισθήματα.

Ευγνωμοσύνης σε όλες και όλους που μας τίμησαν με την μεγαλειώδη παρουσία τους. Στα μέλη μας, στις φίλες και στους φίλους μας, στο ΔΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος των Ρουμελιωτών, στους μελίρρυτους μουσικούς μας κ. Μιχάλη Μπακάλη (κρουστά), Γιάννη Σεβαστόπουλο (λαούτο), Βασίλη Αθανασιά (βιολί), Κώστα Δεδούση (κλαρίνο), Πέτρο Μήτσου (γκάϊντα και τσαμπούνα), στον καλλικέλαδο ερμηνευτή και φίλο μας κ. Κώστα Μήτση, στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Σωματείων της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο, στους δωροθέτες μας, σε όσες και όσους εργάστηκαν άοκνα για την επιτυχή εξέλιξη του γλεντιού μας.

Ελευθερίας γιατί με την εκδήλωση αυτή το σωματείο τόλμησε ένα τόσο δυνατό εγχείρημα και γεύθηκε απλόχερα το γλυκύ καρπό της επιτυχίας επειδή αταλάντευτα και με συνέπεια για μία ακόμη φορά θέλησε να είναι υπεύθυνο απέταντι στις καταστατικές του επιταγές, στο σκοπό για τον οποίο υφίσταται. Αρμολογικά στοιχεία της υπέρτατης αυτής αίσθησης ήταν η ενότητα, η συμπόρευση, η ευγένεια και το ήθος όλων όσων συνέβαλαν! Εκεί ακριβώς έγκειται και η ουσία. Είμαστε στο Εμείς! Μέσα από την ομαδική εργασία, δυνάμεις απελευθερώνονται! Όπως άλλωστε τόνισε και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, στη σύντομη προσλαλιά του, «Όταν δώσεις αξία στους ανθρώπους που σε τιμούν μπορείς να τους ζητήσεις να κάνουν θαύματα. Και τα κάνουν. Όταν εμπνεύσεις, ότι η αποστολή μας μπορεί να αλλάξει την ζωή όλων μας, θα του προσδώσουν και οι ίδιοι μεγαλύτερη αξία. Και όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με άλλους για να βρεις και να αναδείξεις αξία εκεί που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορείς να δημιουργήσεις. Με λίγα λόγια, όταν έχεις τη δύναμη να δείξεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω σου, δεν υπάρχει τέλος στην εμπιστοσύνη που θα εισπράξεις. Αυτό σημαίνει να πιστεύεις στον Άνθρωπο και να βάλεις τον άνθρωπο στο Κέντρο της δράσης μας.

Ευθύνης για την εκτύλιξη των μελλοντικών μας δράσεων, ως Ένωσης Ρουμελιωτών. Η αποθησαυρισμένη πλέον εμπειρία μας, η κοινή παραδοχή φίλων και συμπολιτών μας, η πίστη μας ότι είμαστε η εσωτερική πολυπολιτισμικότητα της πόλης μας που σηματοδοτούμε μια άλλη κοινότητα αξιών , συμβόλων και ιστορικής μνήμης, ο θεματοφύλακας μιας κληρονομιάς που οφείλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά, Όλα αυτά μας δείχνουν το δρόμο! Η Ιθάκη είναι στον ορίζοντά μας!

Συνοδοιπόροι σε αυτό το νοητό ταξίδι είναι από σήμερα οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας από την Πελοπόννησο με τους οποίους συγκροτούμε την ομάδα συμπόρευσης, συναντίληψης και συνεργασίας «Από το Μωριά στη Ρούμελη» με προοπτική

• Τη σύσφιγξη των ιστορικών, κοινωνικών, πολιτιστικών μας σχέσεων

• Τη διαμόρφωση ενός διαύλου επικοινωνίας και ανάδειξης ό,τι πιο δυναμικού υπάρχει στην πόλη μας

• Τη διαβούλευση, προσδιορισμό και υλοποίηση θεματικά στοχευμένων δράσεων ιδιαίτερα εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης,

• Ό,τι άλλο προκύψει μέσα από την ώσμωση που θα ενθαρρυνθεί!

Συντονιστής του εγχειρήματος αυτού αναλαμβάνει οι κ. Απόστολος Καραγιάννης.

Το κέφι, η χαρά, η πνευματική ευωχία των ναμάτων της παράδοσής μας, πλούσια και πληρωτικά της ψυχής μας. Ο χορός συνεχής μέχρι αργά το βράδυ.

Ταξιδεύσαμε νοερά στην Υπάτη, στη Σπερχειάδα, τη Μακρακώμη, τη Γιαννιτσού, την Παλαιοβράχα, το Περιβόλι, τα Μάρμαρα, την Κολοκυθιά, το Νικολίτσι, τον Πύργο Υπάτης, το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, τη Γαβαλού, τις Παπαδάτες, τη Δουγρί, τον Πεντάλοφο, την Κατοχή, την Αμφιλοχία, το Βάλτο και το Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας, τον Κονιάκο, την Καστριώτισσα της Φωκίδας, τη Δεσφίνα και τη Λειβαδιά αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό.

Η φιλοξενία των υπευθύνων για την τέρψη μας με τις μοναδικές γεύσεις αρχοντική!

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι δάσκαλοί μας κ. Πέτρος Μήτσου και κα. Αριστούλα Τόλη που αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ομοψυχία ως στοιχείο που ενώνει τα μέλη και τους φίλους μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν ενσωματώνοντας στην καθημερινότητά μας νέες δράσεις. Και σας θέλουμε κοντά μας! Δίπλα μας ! Μαζί μας! Γιατί όπως λέει και ο ποιητής «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!»

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βασίλειος Παλιούρας Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού, η Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κουλούρης, η εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη κα. Ζωή Μπακογιάννη, από το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Νούλας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Παπαευθυμίου, τα μέλη κα. Ελένη Μπαρλή και κα. Δανάη Αναγνωστοπούλου, ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας και λίαν εκλεκτός μας φίλος κ. Αντώνης Μαστοράκης, η Γενική Γραμματέας της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων “Αριστοτέλης” κα. Αργυρώ Ζησίμου, η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Σμυρναίων κα. Έλσα Ανθρακίδου και κα. Φωτεινή Καραβία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καστριώτισσας της Επαρχίας Δωρίδας κα. Πόπη Γαϊτάνη με πολυπληθή ομάδα, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κονιακιωτών Δωρίδας κ. Απόστολος Λιάπης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δομικιτών Φθιώτιδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρμαριωτών Φθιώτιδας κα. Βασιλική Ανδρεοπούλου, η Πρόεδρος των Αινιάνων Υπάτης κα. Μαρία Λαϊνά, η φίλη μας και δασκάλα του Λυκείου των Ελληνίδων κα. Αγγελική Καραγεώργου με πολυπληθή ομάδα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρμαριωτών Φθιώτιδας κα. Βασιλική Ανδρεοπούλου, η ενδυματολόγος κα. Κατερίνα Βάλβη, επιφανή πρόσωπα των τεχνών και των γραμμάτων και πολλοί άλλοι.

Ευχαριστούμε τους δωροθέτες μας, την Ελένη Μπαρλή, τους αδελφούς Μανδράκη στην Καισαριανή, το Στέκι του Νίκου στον Περισσό, την κα Μαρία Λαϊνά (Lainas Tours), την Pizza Roma (ευχαριστίες στον φίλο του συλλόγου μας κ. Αντώνη Μαστοράκη), το κατάστημα ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ στην Ν. Ιωνία, το Περιοδικό ‘Χορεύω’ (ευχαριστίες στον εκδότη κ. Γεώργιο Λιάρο) , το κατάστημα ΛΙΝΟ, τον κ. Αντώνη Μαστοράκη για την ποιητική του συλλογή, το κατάστημα της Αγγελικής Ρουβέλη, το φαρμακείο της Ελένης Παπακωνσταντίνου, το βιβλιοπωλείο του Στέφανου Κεραμιώτη και της Ρούλας Παπαδοπούλου, το κατάστημα Χρωματοπυξίδα, τα ψητοπωλείο Λαδορίγανη και Πετράν, το κατάστημα Μητρόπουλος, το κατάστημα Lucas στη Λ. Ηρακλείου, τον Αθλητικό Όμιλο Περισσού και τον Όμιλο Σκλαβενίτης.

Τη φωτογραφική κάλυψη είχε ο φίλος μας , κ. Δημήτρης Μανώλαρος.

Τηλέφωνο: 690 689 24 64
Email: [email protected]
Facebook: Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!