Loading...

Τα νέα «δάση» που φύτρωσαν στα Όρη Βάλτου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το blog aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com παρουσίασε σε προηγούμενο άρθρο (εδώ) αποκλειστικές φωτογραφίες από την επιδρομή της εταιρίας «Business Energy Α.Ε.» στα Όρη Βάλτου, η οποία φυσικά στόχο έχει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην μείωση των ρύπων (όπως αναφέρει και ο νόμος άλλωστε), και όχι να εξασφαλίσει τις πολυπόθητες επιδοτήσεις και τα κέρδη μέσω των αιολικών που τοποθέτησε (και συνεχίζει να τοποθετεί) στις παρθένες βουνοκορφές της Αιτωλοακαρνανίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας…

Δυστυχώς, είναι πλέον πολύ αργά για τις κορυφές «Χιονάκι», «Γάβροβο» και «Γεραμπή» των ορέων Βάλτου, αλλά θεωρούμε ότι τουλάχιστον πρέπει να προβληθούν και να συζητηθούν όσα συνέβησαν εκεί πάνω, «στα κρυφά», και χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, ώστε να εμποδισθεί η τοποθέτηση ακόμη περισσότερων ανεμογεννητριών σ’ αυτό τον ορεινό όγκο (128 α/γ συνολικά, σύμφωνα με τη ΡΑΕ).

Ας πάρουμε μια γεύση από το πως θα αντικρίζουμε από δω και πέρα τα βουνά μας, τα οποία κατάντησαν σ’ αυτά τα χάλια με δικά μας λεφτά (και ΟΧΙ των εταιριών), και με τις ευλογίες της απαράδεκτης και γελοίας τοπικής αυτοδιοίκησης:

Οι βουνοκορφές «Χιονάκι» και «Γάβροβο» των ορέων Βάλτου, μετά τις επενδύσεις της Bussines Energy.

Κάποτε, στα βουνά του Βάλτου φύτρωναν πανύψηλα έλατα… Τώρα, φυτρώνουν Γερμανικά σκουπίδια επιδοτούμενα από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο την απάτη που στήνεται εις βάρος τους, πάνω σε βουνά που παραχωρήθηκαν εντελώς δωρεάν σε εταιρίες οι οποίες τα εκμεταλλεύονται καταστρέφοντάς τα για δικό τους όφελος και θολώνουν τα νερά μοιράζοντας δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες…

Αυτά τα «οφέλη», δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοροϊδία και η επιστροφή ενός απειροελάχιστου ποσού από τα όλο και αυξανόμενα τέλη που πληρώνουμε όλοι μας για τις Α.Π.Ε. μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και του φόρου Ε.Τ.ΜΕ.Α.Ρ!

Ας μην παραμυθιαζόμαστε άλλο! Η ανάπτυξη που διαφημίζουν όλοι πως έρχεται μέσω των αιολικών, δεν προορίζεται για τον τόπο μας και τους πολλούς, αλλά για τις τσέπες λιγοστών, όπως πάντα. Ζημιωμένοι είμαστε όλοι εμείς που περιμένουμε μάταια αυτή την ανάπτυξη να έρθει πληρώνοντας ακριβά γι’ αυτό, και πρέπει επιτέλους να φτάσει η ώρα αυτή η κατάσταση να ανατραπεί!

Γερμανικές ανεμογεννήτριες Nordex N117 στήνονται στα βουνά του Βάλτου.
Κορυφή «Χιονάκι», Οκτώβριος 2018.
Με τις ευλογίες του δήμου Αμφιλοχίας, και τα λεφτά Ελλήνων πολιτών…
Κορυφή «Χιονάκι», Οκτώβριος 2018.
Δάσος από ανεμογεννήτριες ξεφύτρωσε στα Όρη Βάλτου.
Κορυφή «Γάβροβο», Οκτώβριος 2018.
Οι δέκα Γερμανικές ανεμογεννήτριες Nordex N117, ονομαστικής ισχύος 2,4MW και ύψους 150m
στην κορυφή «Γάβροβο», Οκτώβριος 2018.
Τα μελλοντικά σχέδια της «αειφόρου ανάπτυξης» για τα Όρη Βάλτου,
εγκεκριμένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πηγή: aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!