Loading...

Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι του Αχελώου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην καταπάτηση του τόπου και στην εκδίωξη των κοπαδιών τους, με το θέμα να οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Κοιλάδας Αχελώου

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ
Στο αυτόφωρο η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βελεντζικού Άρτας

Στο αυτόφωρο στην Άρτα, σύρεται αύριο η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (Π.Δ.Ε.) του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βελεντζικού Άρτας, γιατί αντιτάχθηκε στην εκδίωξη από τον τόπο τους και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρία ΓΕΡΑΜΠΗΣ Α.Ε.

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες, η εταιρία παρουσία του Δασαρχείου Άρτας και κατοίκων, παρουσίασε επί τόπου Χάρτες οι οποίοι απείχαν κατά πολύ από τον τόπο εγκατάστασης για τον οποίο είχαν λάβει τη σχετική άδεια. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, την οποία παραδέχθηκε και το Δασαρχείο, όλοι αποχώρησαν από το χώρο.

Όμως – όλως παραδόξως – χθες εκπρόσωπος της εταιρίας έστειλε μήνυμα στην Π.Δ.Ε. και ενημέρωσε ότι σήμερα θα ξεκινήσει τις εργασίες και ότι το Δασαρχείο είπε στην εταιρία ότι μπορούν να προχωρήσουν. Να σημειώσουμε ότι δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δασαρχείου, με ευθύνη του τελευταίου.

Σήμερα το πρωί στον τόπο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι που αντιδρούσαν στην καταπάτηση του τόπου τους και στην εκδίωξη των κοπαδιών τους. Η Αστυνομία συνέλαβε την Π.Δ.Ε. και αύριο τεταρτη στις 12.00 το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο Άρτας.

Σοβαρή ευθύνη για την όλη κατάσταση φέρουν:

Οι κυβερνήσεις που ψήφισαν και εφαρμόζουν νόμους για τη δωρεάν παραχώρηση των βουνών στα κάθε είδους αρπαχτικά.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία χορηγεί αφειδώς άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών, χωρίς να πάρει υπόψη της τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και τις καταστροφές του περιβάλλοντος που κατά κανόνα διαπράττουν οι εταιρίες.

Ο Δήμος Καραϊσκάκη, ο οποίος παρά την καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της άδειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να την αποτρέψει.

Καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους όσους θέλουν να υπερασπιστούν τον τόπο τους από τους κάθε λογής “αναπτυξίες”, να αντισταθούν σθεναρά στις αδηφάγες βλέψεις τους.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να μπει επικεφαλής σ’ αυτόν τον αγώνα υπεράσπισης του τόπου μας, όχι με λόγια, αλλά με έργα.

Καλούμε τους ανθρωπους της περιοχης να δώσουν δυναμικό παρόν συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες και συμπολίτες μας στην Εισαγγελία Αρτας αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι κατά την ώρα της εκδίκασης,

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αντιταχθεί σθεναρά στις νέες καταστροφές του τόπου μας και σε κάθε συνοδοιπορα με τους καταστροφείς Διοικούσα αρχή .

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό οπως και οι φυσική πόροι της κάθε τοπικής κοινωνίας διότι διαβιεί από αυτούς. Δε μπορεί να είναι εμπόριο και μάλιστα εξαγώγιμο των ΦΑΝΣ και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να στερούνται το αγαθό ενέργεια (να τους έχουν κομμένα τα ρολόγια ενέργειας).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι φωτογραφίες είναι από των αγώνα των ανθρώπων της περιοχής Βελενζικου Άρτας.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!