Loading...

Εθνικές εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι 7 βουλευτές στο νομό Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στα έδρανα της ολομέλειας θα συνεχίσουν τέσσερις βουλευτές, δυο επιστρέφουν μετά από χρόνια απουσίας και μόλις ένας θα περάσει για πρώτη φορά το περιστύλιο της Βουλής.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα πρώτη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ήρθε η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 7% και 9.499 ψήφων. Σε θρίλερ αναδείχθηκε η «μάχη» για την έδρα στο ΚΙΝ.ΑΛ. ανάμεσα σε Κωνσταντόπουλο και Αντωνόπουλο, αλλά και στο ΚΚΕ που για αρκετή ώρα έχανε την έδρα από τη Νέα Δημοκρατία.

Στα νούμερα πρωταγωνίστρια ήταν η αποχή που άγγιξε το 43,89%, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που βελτίωσε τους ψήφους κατά 2.667 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από την άλλη, η αυτοδύναμη ΝΔ σάρωσε και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας όπου αύξησε τις ψήφους της κατά 17609 και ήρθε πρώτη με 55.429 ψήφους (40,93%).

Οι εκλεγμένοι βουλευτές

Στα έδρανα της ολομέλειας θα συνεχίσουν τέσσερις βουλευτές, ενώ δυο επιστρέφουν μετά από χρόνια απουσίας και μόλις ένας θα περάσει για πρώτη φορά το περιστύλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, τρεις έδρες πήρε η Νεα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραγκούνη και τον Μάριο Σαλμά να επανεκλέγονται. Τρίτος ο Σπήλιος Λιβανός που επιστρέφει στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Κοντά στο όνειρο έφτασε ο Θανάσης Παπαθανάσης που για αρκετή ώρα αγκάλιαζε την τέταρτη έδρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος έκοψε πρώτος το νήμα και εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής, όπως και ο Θάνος Μωραΐτης που θα καθίσει στην “αριστερή” πτέρυγα της ολομέλειας. Στη τρίτη θέση ο Σταύρος Καραγκούνης.

Σε θρίλερ αναδείχθηκε η «μάχη» για την έδρα στο ΚΙΝ.ΑΛ. ανάμεσα σε Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Βασίλη Αντωνόπουλο, με τον πρώτο να επανεκλέγεται οριακά με περίπου 200 σταυρούς.

Τέλος, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής πλέον του ΚΚΕ, είναι ο μόνος από τους επτά νέους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που θα καθίσει για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Δείτε τους σταυρούς προτίμησης ανά βουλευτή ΕΔΩ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!