Loading...

Βάσω Κουνέλη: «Καιρός να κοιτάξουμε την αυτοδιοίκηση με νέα αντίληψη και νοοτροπία»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», κα. Βάσω Κουνέλη, μιλά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία» και την ιστοσελίδα iAitoloakarnania.gr.

Μια δυναμική γυναίκα βρίσκεται στον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» τουυποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Σπηλιόπουλου. Ο λόγος για την Βάσω Κουνέλη η οποία αγαπά τον τόπο της και θέλει έμπρακτα να συμβάλλει ως περιφερειακή σύμβουλος σε ένα άλμα ανάπτυξης.

Η Βάσω Κουνέλη γεννήθηκε το 1973 στην Ποταμούλα Αρακύνθου και μεγάλωσε στην Γαβαλού. Έφυγε στην Αθήνα το 1990 για σπουδές και το 2010 μετακόμισε στην Μ. Βρετανία, όπου έζησε έως το 2015, όμως η αγάπη της για το χωριό της, την Γαβαλού, την έκανε να επιστρέψει μετά από 25 χρόνια και να μεγαλώσει το παιδί της σε ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον.

Έχει εργαστεί στον τομέα της εστίασης για περισσότερα από 10 έτη, ενώ από το 2003 εργάζεται στον τομέα της δορυφορικής και ιντερνετικής τηλεόρασης. Ταξίδεψε σε Η.Π.Α., Κεντρική Αμερική, Καραϊβική, Βόρεια Ευρώπη, Σκανδιναβία, Μέση Ανατολή, Ασία και Μεσόγειο, για να εκπροσωπήσει την δουλειά της και να παραστεί σε συνέδρια, εμπορικές διαπραγματεύσεις, διεθνείς εκθέσεις, συναντήσεις κτλ.

Γιατί επιστρέψατε στο χωριό;

Επέλεξα συνειδητά και μετά από ώριμη σκέψη, να επιστρέψω στο χωριό, μετά από 25 χρόνια, για να μεγαλώσω το παιδί μου. Πρώτον για την ασφάλεια και την ελευθερία που παρέχει το χωριό και  δεύτερον γιατί θέλω να της διδάξω όσα με δίδαξαν και εμένα οι δικοί μου γονείς. Την παραγωγή, την αυτονομία & την αυτάρκεια! Είμαι τυχερή που μεγάλωσα σε μια αγροτική οικογένεια. Μπορεί να κουραστήκαμε πολύ ως παιδιά και να μας λείψανε πολλά, όμως ξεκινήσαμε την ζωή μας με αυτοπεποίθηση, με δύναμη και πίστη στις δυνατότητές μας.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου;

Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο, είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Όταν μου έγινε η πρόταση το σκέφτηκα πολύ καλά πριν απαντήσω. Είχε ωριμάσει πλέον στο μυαλό μου η ιδέα να εκφράσω, την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, την διαμαρτυρία ή την κριτική που έκανα, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, με την ενεργή συμμετοχή μου. Καταρχήν σαν υποψήφια στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! και έπειτα ως περιφερειακή σύμβουλος, εφόσον αυτό το επικροτήσουν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και θέλω να βοηθήσω και να δουλέψω για να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος. Για να μην αναγκαστώ σε λίγα χρόνια να πω στην κόρη μου, αυτό που μου είπαν οι δικοί μου γονείς. «Να φύγεις παιδί μου να προκόψεις»!

Για εσάς πιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα και ποιά τα θέματα για τα οποία θα αγωνιστείτε τα επόμενα 5 χρόνια;

Αμέτρητα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στον νομό μας, με μεγαλύτερο το πρόβλημα του νερού! Άρδευση και αποστράγγιση, ύδρευση ακι αποχέτευση είναι αυτά που χρειάζονται άμεση επέμβαση! Φυσικά οι τομείς που αφορούν τα παιδιά μας, όπως το περιβάλλον, η ανεργία, οι υποδομές και η ανάπτυξη του τουρισμού είναι θέματα για τα οποία είμαι αποφασισμένη να μελετήσω, να συνεργαστώ, να προτείνω και αν χρειαστεί να συγκρουστώ! Δεν θα αφήσουμε κανένα ευρωπαϊκό κονδύλι ανεκμετάλλευτο και θα φροντίζουμε να είναι  πάντα σωστά στοχευμένο.

Τα κόμματα έχουν θέση στον συνδυασμό σας;

Σας απαντώ κατηγορηματικά πως όχι! Και χαρακτηριστικά το δικό μου παράδειγμα. Δεν είμαι κομματικοποιημένη και δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα. Εάν η υποψηφιότητα Σπηλιόπουλου  υποστηριζόταν και προέρχονταν από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, εγώ θα αποχωρούσα. Είναι καιρός να κοιτάξουμε την αυτοδιοίκηση με νέα αντίληψη και νοοτροπία. Είναι καιρός να τολμήσουμε και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά όλοι μας.

Μπορεί η επόμενη 5ετία να δώσει σοβαρή ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;

Μπορεί και πρέπει. Με το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, την 5η Προγραμματική Περίοδο δηλαδή, θα υπάρχουν τα εργαλεία εκείνα και τα κονδύλια που θα μπορούν, εφόσον εμείς τα διαχειριστούμε σωστά, να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στην περιοχή μας. Επίσης θα δημιουργήσουμε ταμείο ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Εφόσον οι συμπολίτες μου, με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, προτεραιότητά μου θα είναι να τιμήσω την επιλογή τους, με το ήθος μου, την υπευθυνότητά μου και την εργατικότητά μου. Να είμαι παρούσα στις συνεδριάσεις, έχοντας μελετήσει και τεκμηριώσει την θέση μου για τα θέματα των συνεδριάσεων. Οι θέσεις μου, θα είναι συνυφασμένες με αυτές των συμπολιτών μου. Για ενεργή συμμετοχή όλων. Θέλω να γίνει πιο αρμονική και πιο παραγωγική η σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης. Θέλω οι συμπολίτες μου να έχουν φωνή και  στο πέρας αυτής της πενταετίας, να νιώσουν συνυπεύθυνοι για τις καλές αλλά και για τις κακές επιλογές.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!