Loading...

Μαθητές από το Αμβούργο περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για δεύτερη χρονιά επισκέφτηκαν την περιοχή μας μαθητές από το Αμβούργο στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος οι «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους».

15 μαθητές και 5 συνοδοί από το Κοινωνικοπολιτιστικό Κέντρο HoningFabrik είχαν τη χαρά να μείνουν τέσσερις μέρες στην πόλη του Μεσολογγίου και να περιηγηθούν στα αξιοθέατά της.

Επισκέφθηκαν τη γκαλερί Τύρβη, όπου τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε στην έκθεση της Grace Owiti “Construction in Abstract” η Έλενα Μαρκογιάννη. Στη συνέχεια η Ειρήνη Καρανικόλα τους παρέδωσε μαθήματα τοπικής ιστορίας στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», όπου παράλληλα ενθουσιάστηκαν με την περιοδική έκθεση του Θεόδωρου Παπαγιάννη «Μεσολόγγι – Πολυτεχνείο: Έξοδος προς την Ελευθερία».

Την επόμενη μέρα τους μαθητές υποδέχτηκαν με παραδοσιακές στολές συνομήλικοι τους από το Γυμνάσιο Αιτωλικού στο αίθριο θεατράκι της πόλης, όπου με την αρωγή των καθηγητριών τους Άντα Χαλαζιά, Πηνελόπη Μπότα και Αλεξάνδρα Φωτήκα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Οι μαθητές του Αιτωλικού είχαν βρεθεί το καλοκαίρι στο Αμβούργο με το αντίστοιχο πρόγραμμα και χάρηκαν την έλευση των φίλων από το Αμβούργο. Οι Γερμανοί μαθητές αφού πήραν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, παρουσίασαν με τη σειρά τους μουσικά κομμάτια σύνθεσής τους.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσω Κατράκη και στα εργαστήρια χαρακτικής και υφαντικής που βρίσκονται στο ισόγειο του Μουσείου, όπου με τη βοήθεια του χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη και της υφάντρας Τασίας Νικολοπούλου είχαν τη δυνατότητα να χαράξουν τα δικά τους έργα τέχνης και να υφάνουν τα δικά τους υφαντά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» και ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Μανωλάτος παρουσίασε με τους μαθητές του στα παιδιά από το Αμβούργο παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έκπληξη αποτέλεσε για όλους τους παρευρισκομένους η παρουσίαση της τοπικής ζυγιάς του Μεσολογγίου με ζουρνάδες νταούλι. Οι μαθητές του Αμβούργου ανταπέδωσαν παρουσιάζοντας μουσικά κομμάτια σε δική τους σύνθεση.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος με την ομάδα Messolonghi by Locals υποδέχτηκε τους μαθητές στο Local Hub παρουσιάζοντάς τους το εγχείρημα Messolonghi by Locals που υλοποιείται φέτος. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους γκράφιτι με τη λέξη-έμβλημα της πόλης «Ελευθερία», το οποίο μπορείτε να βρείτε στην πλατεία Κέννεντυ.

Μαθητές και συνοδοί έμειναν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τα βιώματα στην περιοχή μας και ανανέωσαν το ραντεβού τους τον Σεπτέμβρη στο Αμβούργο και την επόμενη χρονιά πάλι στην πόλη μας!

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου διέθεσε το λεωφορείο του Δήμου για την μετάβαση των μαθητών από το Μεσολόγγι στο Αιτωλικό.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους-Roots are Routes”
Όλγα Δασκαλή – Γρηγόρης Δουλιώτης
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!