Loading...

Η Νίκη Φούντα απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΔΗΜΑΡ έβαλε τέλος στα σενάρια περί ένταξής της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Η ανακοίνωσή της:

Η σιωπή πολλές φορές παρερμηνεύεται. Δεν έχω προσωπικά καμιά όρεξη για νέες παρερμηνείες, ούτε για πολλαπλές “βάρκες” να πατάω, ειδικά μετά την πολύχρονη αποχή μου για να μπορέσω να δω τα πράγματα πιο ψύχραιμα και -ελπίζω- πιο καθαρά.

Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ανάρτηση ενός site που δηλώνει πως θα είμαι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Για πολλοστή φορά. Πολλοί φίλοι μου τηλεφώνησαν. Η ανάρτηση μάλιστα προχωρά σε παραλληλισμούς της πολιτικής μου πορείας με την Κατερίνα Μάρκου –την οποία δεν εκτιμώ πολιτικά, δεν είναι μυστικό, άρα απαξιωτικούς κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Τα ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μου έχουν φερθεί πολύ καλά. Και μάλιστα με τις όποιες αδυναμίες τους πολιτικές σε πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων, δεν έχω αισθανθεί πως αδικούμαι, παρά ελάχιστες φορές. Το μόνο μου «παράπονο» είναι πως δεν έχει μπει ποτέ κανείς στον κόπο πριν γράψει κάτι για μένα να με πάρει έστω ένα τηλέφωνο.

Στην ουσία του πράγματος: Η ΝΔ όντως μου έκανε δυο τιμητικές προτάσεις. Πριν δυο χρόνια και πριν από αρκετούς μήνες να συμμετέχω στα βουλευτικά ψηφοδέλτια. Στην τελευταία πρόταση, που έγινε και απευθείας από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο και που θεωρώ πιο σημαντική και άκρως τιμητική, απάντησα αρνητικά και το ξέρουν όλοι. Άρα δεν καταλαβαίνω προς τί τα δημοσιεύματα.
Η συμμετοχή προεκλογικά σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μια ιδεολογική υπέρβαση που προσωπικά δεν μπορώ να κάνω. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εκτιμώ για το κεντροδεξιό μεταρρυθμιστικό προφίλ του αλλά όλη η ΝΔ δεν έχει αυτό το προφίλ, ούτε αυτό το όραμα για την χώρα. Και προεκλογικά τουλάχιστον πρέπει να έχουμε όραμα για το πώς θέλουμε αυτή την χώρα. Όλοι όσοι λένε πως ιδεολογίες δεν υπάρχουν πρέπει να διαψευστούν. Όσοι θεωρούν πως στην Ελλάδα οφείλει να επικρατήσει δικομματισμός πρέπει να διαψευστούν. Και προσωπικά έχω κουραστεί και πλέον απομακρυνθεί από όλα τα ψευτοδιλήμματα που τεχνηέντως δημιουργούνται και βρέθηκα μπροστά τους και στο παρελθόν, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλω να υπηρετήσω κάποια από τις δυο βασικές «επιλογές» στην χώρα τούτη.

Δεν θα είμαι υποψήφια με τη ΝΔ. Και δεν πιστεύω σε προεκλογικές μεταπηδήσεις. Αντιθέτως πιστεύω βαθιά, όπως έχω τονίσει με κάθε τρόπο και τόνο, σε ευρύτερες συνεννοήσεις βάσει προγραμμάτων μετεκλογικές –αυτές που γίνονται σε όλες τις φυσιολογικές χώρες. Και σε εθνικές συνεννοήσεις σε πολύ σημαντικά θέματα. Κουλτούρα που φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς. Όπως πιστεύω και σε σοβαρούς ανθρώπους που δεν χαϊδεύουν αυτιά, που δουλεύουν σκληρά για τον τόπο τους και δεν αρέσκονται σε ρουσφετολογικές πρακτικές και λαϊκισμούς.

Αυτά πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω.

Χρόνια πολλά σε όλους! –γράφω αρκετές ώρες μετά το δημοσίευμα αυτή την απάντηση, μιας και η βαρύτητα της ημέρας δεν επέτρεπε κάτι άλλο…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!