Loading...

Η Χριστίνα Σταρακά συνάντησε φορείς, κατοίκους και αγρότες από το Αγγελόκαστρο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ανοίγοντας το κύκλο επαφών της με τοπικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά επισκέφτηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου το Αγγελόκαστρο.

Πλαισιωμένη από υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς», συνομίλησε στο δημοτικό κατάστημα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου Δημήτρη Αρωνιάδα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κλεισορρευμάτων Χρήστο Αντωνόπουλο, με τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αγγελοκάστρου Σωτήρη Ζαρναβέλη και με δημότες για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Χριστίνα Σταρακά, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλησα να έχω αυτή τη συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε και να τροφοδοτήσετε τη σκέψη μας και τις ιδέες μας για το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, το οποίο – όπως είχα υποσχεθεί – συνδιαμορφώνουμε μέσα από μία διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς του Δήμου και τα Τοπικά Συμβούλια. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του διαλόγου, θα παρουσιάσουμε στους συνδημότες μας το πλήρες πρόγραμμά μας, το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και  θα δίνει παράλληλα  την ώθηση που έχει ανάγκη η περιοχή μας για να βρεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα χωριά μας αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς έργα αλλά και χωρίς καν την φυσική παρουσία των ανθρώπων του Δήμου».

Περιγράφοντας την φιλοσοφία του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για τον ρόλο των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη 1», επισήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες της εποχής, οι οποίες δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί απόλυτη πεποίθησή μου, το γεγονός ότι χωρίς συνεργασίες, χωρίς ουσιαστικό ρόλο και λόγο των Τοπικών Συμβουλίων δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά. Δεν αρκούμαι και δεν περιορίζομαι στη νέα νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει ότι η κάθε Τοπική Κοινότητα θα έχει το δικό της προϋπολογισμό. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα είναι ικανός να καλύψει, παρά μόνο τις βασικές ανάγκες κάθε Τοπικής Κοινότητας».

Παρουσιάζοντας μέρος των βασικών αρχών της για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί η περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου, η Χριστίνα Σταρακά εξήγησε ότι προτεραιότητά της είναι η ισότιμη συμμετοχή και η ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε ο κάτοικος ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού να μην αισθάνεται αποκομμένος από τον δήμο. «Τα χωριά μας πρέπει να μείνουν ζωντανά και οι κάτοικοί τους επιβάλλεται να έχουν ίση αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και των υποδομών. Μαζί πρέπει να δούμε το κρίσιμο θέμα των αρδευτικών δικτύων που είναι τόσο ζωτικής σημασίας. Η αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων αποτελεί βασικό στοιχείο ενίσχυσης της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ενίσχυσης των θεσμών και των διαδικασιών τοπικής δημοκρατίας και ενδυνάμωσης της συμμετοχής του πολίτη στα ζητήματα που τον αφορούν», τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου.

Αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τον γόνιμο διάλογο με τους πολίτες, κατέληξε: «Πιστεύουμε στην αρχή της εγγύτητας. Ότι, δηλαδή, τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να λύνονται στο κοντινότερο προς τον πολίτη επίπεδο. Γι’ αυτό θα αφήσουμε πίσω την απαξίωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και θα επιδιώξουμε να έχουν καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Η συνάντησή μας εδώ σήμερα αποτελεί μόνο την αρχή, με τη νέα δημοτική αρχή, οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν τακτικές και θα λάβουν ουσιαστικό περιεχόμενο», κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!