Loading...

Αποσύρεται ο Δημήτρης Τραπεζιώτης από την «κούρσα» για τον Δήμο Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την αποχώρησή του από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αγρινίου ανακοίνωσε επισήμως ο Δημήτρης Τραπεζιώτης αφήνοντας αιχμές προς τον Θάνο Μωραΐτη.

Με μια καυστική ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την εκλογική μάχη για τον δημαρχιακό θώκο του Αγρινίου, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης ο οποίος κάνει λόγο για παράκεντρα εξουσίας, τυχοδιωκτική συναλλαγή και αλλοτριωτική εξαλλαγή προσώπων.

Ενδεικτικά στην ανακοίνωση αναφέρει “Κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό”.

Παράλληλα χωρίς να κατονομάζει αφήνει αιχμές προς τον Υφυπουργό, κ. Θάνο Μωραΐτη και τις τακτικές παρελθόντος, ενώ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους συνεργάτες του που μέσα από την παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ τώρα – Πολίτες σε δράση» έδωσαν έναν έντιμο αγώνα για τους πολίτες του Αγρινίου.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Τραπεζιώτη:

Η ΑΝΑΙΔΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ Ή Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ – ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ; ΜΑ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ

Πριν μερικούς μήνες απηύθυνα μαζί με τους συνεργάτες μου – δημοτικούς συμβούλους, μια πρόταση – πρόσκληση για τη δημιουργία ενός ευρέος Δημοκρατικού και Προοδευτικού Μετώπου που θα συμμετείχε ως Ανεξάρτητος εκλογικός Συνδυασμός, μακράν των κομματικών σκοπιμοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας δεν επιθυμούσαν την ενοποίηση του Δημοκρατικού χώρου με τη δημιουργία ενός τέτοιου Ανεξάρτητου εκλογικού Συνδυασμού, αλλά προωθούσαν την εγκατάσταση στην περιοχή μας μιας νέας μορφής πατρωνίας με την επιλογή και πολιτική υποστήριξη προσώπων τα οποία με την εκλογή τους θα ανταποδώσουν την παροχή στους υποστηρικτές τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και διευκολύνοντας τις υποθέσεις τους.

Επίσης, παράγοντες μανιακοί της εξουσίας και δημόσια πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της ανωτέρω προσπάθειας, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσωπικοί και πολιτικοί τους σχεδιασμοί. Ακόμη, πρόσωπα που απολαμβάνουν έμμισθες θέσεις και αξιώματα και ευλόγως αξιώθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω προσπάθεια, ήταν αυτά που κυρίως και πρωτίστως υπονόμευσαν ή αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ΄ αυτή.

Επειδή είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό.

Επειδή με την τοπική αυτοδιοίκηση είχα πάντα μία σχέση πάθους και αλήθειας και προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθώ στην εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες και στις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από αυτήν με εντιμότητα, πληρότητα και επάρκεια.

Επειδή η συμμετοχή μου στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν ούτε φιλοδοξία ούτε ματαιοδοξία, αλλά μία βαθιά εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις και την εμπειρία μου, που απέκτησα από τη συμμετοχή μου στους θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους με μία οραματική σκέψη για την περιοχή μας και με ιδέες που είχαν το στοιχείο της καινοτομίας.

Επειδή, όντας συνεπής στη μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν ανέχομαι η υποψηφιότητά μου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να ενταχθεί στους προσωπικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς τοπικών παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων που κατέχουν μάλιστα αξιώματα και εμφανίζονται με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Πρωτέα – Ιανού, να προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις ιδιοτελείς τους επιδιώξεις, με υπόγειες διαδρομές, ανίερες συμμαχίες και μεθοδεύσεις.

Για τους λόγους αυτούς δεν επιθυμώ και δεν αποδέχομαι την πρόταση να συμμετάσχω ως υποψήφιος δήμαρχος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστώ εκ βαθέων όσους μου πρότειναν να είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συστρατευθούν μαζί μου και τους διαβεβαιώ ότι δεν θα πάψω να συνεργάζομαι μαζί τους και να προσφέρω τις σκέψεις μου, τις προτάσεις μου και την εμπειρία μου για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους Σταύρο Καμμένο, Λεωνίδα Διονυσόπουλο, Ανδρέα Γκορόγια και Αθανάσιο Κοντονάσιο για την υποστήριξή τους στο πρόσωπό μου και την έντιμη και ειλικρινή σχέση που είχαν μαζί μου καθώς και με την υπόθεση της τοπικής αυτοδικοίκησης στην κοινή μας προσπάθεια να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο Αγρινίου και να υπερασπιστούμε το τοπικό δημόσιο συμφέρον. Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους βουλευτές Γεώργιο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου για την υποστήριξη που μου παρείχαν. Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον πρώην Δήμο Θεστιέων για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα. Προσωπικά δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητά μου της μαχόμενης δικηγορίας και παράλληλα θα συμμετέχω στην πολιτική ζωή ως ενεργός πολίτης. Είμαι βέβαιος ότι η δημοτική μας παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση των δημοτικών συμφερόντων, θα συνεχίσει την πορεία της κόντρα στους μηχανισμούς της διαφθοράς και της συναλλαγής. Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η αναιδής φιλοδοξία της μετριότητας, η τυχοδιωκτική συναλλαγή, η αλλοτριωτική εξαλλαγή προσώπων και οι πολυσχιδείς μηχανισμοί που επιβιώνουν διαχρονικά είναι τεκμήριο αδιάσειστο παρακμής και όλοι μας, ο καθένας με τα όπλα του, πρέπει να αντισταθούμε. Ήρθε η ώρα των πολιτών…..

Προσωπικά ΕΞΟΔΟΣ. Βλέπετε κύριε Υπουργέ όταν εσείς εισέρχεσθε εγώ εξέρχομαι και έτσι για μια ακόμα φορά δεν θα συναντηθούμε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα στεναχωρηθείτε γιατί δεν θα μείνετε μόνος σας, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας αλλά μόνο μ’ αυτούς γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και θυμούνται.

Εύχομαι η επιλογή και η τοποθέτηση Πολιτικού από το παλιό εκτεθειμένο πολιτικό σύστημα σε υπουργικό θώκο να μην αποβεί μοιραία αντιστρέφοντας τους όρους και αντί για την επιδιωκόμενη διεύρυνση να οδηγήσει σε τακτικές παρελθόντος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!