Loading...

Όμιλος Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη»: Ένα νέο πολιτισμικό κύτταρο γεννιέται στις Οινιάδες!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πρόκειται για ένα πολιτισμικό κύτταρο στις Οινιάδες έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή, Κωνσταντίνου Κατσαρού, και μαθητών του ΓΕΛ Νεοχωρίου στη μνήμη της αδικοχαμένης μαθήτριας Ελένης Γαντζούδη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο π. δημαρχείο Οινιαδών στο Νεοχώρι η ανάγνωση του καταστατικού του συλλόγου μας.

Έγινε εκτενής αναφορά στα άρθρα και συζητήθηκαν λεπτομερώς οι σκοποί, μεταξύ των οποίων η έρευνα για τη διάσωση, ανάδειξη και καταγραφή της λαογραφικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής και η προώθηση και παρουσίαση των εθίμων της, η συμμετοχή σε και η διοργάνωση ιστορικών, πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Οι σκοποί του Συλλόγου θα επιτευχθούν με τη δημιουργία τμημάτων στα οποία τα μέλη θα μπορούν να ασχολούνται με δραστηριότητες όπως παραδοσιακούς χορούς, μουσική, χρήση ηλεκτρονικών και οπτικοακουστικών μέσων για τη δημιουργία ψηφιακών έργων και άλλες δράσεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, τη συνεργασία του συλλόγου με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δημοσίου, με άλλους φορείς και συλλόγους, την προσπάθεια έκδοσης περιοδικού εντύπου, τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για τη μελέτη της λαογραφίας και των τοπικών εθίμων.

Η πρόταση, που αφορά κυρίως τις περιοχές από ολόκληρο τον πρώην Δήμο Οινιαδών, έχει ήδη αγκαλιαστεί από αρκετούς φίλους.

Το λογότυπο του συλλόγου μας απεικονίζει το κοινό γνώρισμα και φυσικό στοιχείο της περιοχής μας, τον ποταμό Αχελώο με τη γέφυρα που ενώνει την Ακαρνανία με την Αιτωλία, ενώ το όνομα “Ελένη Γαντζούδη” μας συνδέει με το πλούσιο παρελθόν μας, αφού χρόνια τώρα δρούμε ως άτυπη ομάδα, και αποτελεί την ταυτότητά μας για το μέλλον.

Όσοι επιθυμείτε, θα μπορείτε σύντομα να υπογράψετε το καταστατικό στα γραφεία του δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Ράπτη στο Νεοχώρι και να είστε μεταξύ των ιδρυτών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο email του συλλόγου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!