Loading...

Ο Ναυπάκτιος Γιώργος Χατζηνικολάου πρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η διαδρομή του τραπεζίτη από την Περίστα Ναυπακτίας που πρόσφατα έγινε ο «ισχυρός» άνδρας της γνωστής τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Χατζηνικολάου είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή ‘Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ως πρόσφατα ήταν Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ISDA και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, η σε βάθος γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, σε συνδυασμό με την εμπειρία αναδιαρθρώσεων εντός του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, θα συνεισφέρει πολύτιμη αξία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο νέος πρόεδρος της Πειραιώς έλαβε Διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.

Η εκλογή του κ. Χαντζηνικολάου σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του διοικητικού συμβουλίου και του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας, χτίζοντας πάνω στη σημαντική πρόοδο που ήδη επιτεύχθηκε εντός του 2016.

alkyoni3

Η καταγωγή από τη Ναύπακτο

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1953 είναι γιος του Πέτρου και της Παρασκευής Χατζηνικολάου με καταγωγή από την Περίστα Ναυπακτίας.

Παρά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο ή τις υποχρεώσεις στην Αθήνα, ο κ. Χατζηνικολάου προβάλλει με κάθε τρόπο και υπερηφάνεια την ναυπακτιακή καταγωγή του, αλλά και επισκέπτεται συχνά πυκνά τον τόπο του και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του χωριού.

img_20150627_142940

Μάλιστα παρά την σοβαρή και πολύωρη ενασχόληση του με τα πολύπλοκα τραπεζικά και χρηματοοικοκονομικά θέματα όταν κλήθηκε από τους συγχωριανούς του, υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία σαν Πρόεδρος τον Σύλλογο Περίστας Αμερικής και τον Σύλλογο των Εν Ελλάδι Περιστιάνων.

Ο κορυφαίος τραπεζίτης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που συνεχώς τιμά την Ναυπακτία διεθνώς. Με την απλοϊκή καθημερινή του παρουσία και συμπεριφορά του παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις του χωριού όπου με μια ευγένεια και χιούμορ που τον χαρακτηρίζουν συνομιλεί με τους συγχωριανούς του και μπαίνει στο χορό απολαμβάνοντας το παραδοσιακό γλέντι.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρώτη δήλωση

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε ότι: «είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Επιπλέον, η θέση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω αξία στη χώρα μου, έχοντας λάβει παλαιότερα τα οφέλη από τη φοίτησή μου στη δημόσια εκπαίδευση. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον λειτουργίας της και έχω την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγή αξίας για τους μετόχους της σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Προσδοκώ να αποτελέσω μέρος της επιτυχούς πορείας της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, μια ενισχυμένη εκτελεστική ομάδα και μαζί με όλο το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων μας».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!