Loading...

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Τα πρόσωπα που θα στηρίξει στους δήμους


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές για τις υποψηφιότητες του κυβερνητικού κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου – Η ανακοίνωσή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων που θα υποστηρίξουν στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, καθώς οι κομματικοί ιθύνοντες εκτιμούν ως αναγκαίο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν να έχουν επαρκή χρόνο μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να σταλεί στη Κουμουνδούρου η εισήγηση για τους υποψηφίους στους περισσότερους δήμους του Νομού. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας θα υποδείξει υποψηφιότητες που εκτιμά πως έχουν χαρακτηριστικά συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου.

Στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου, επικρατέστερη είναι η υποψηφιότητα του Παυσανία Παπαγεωργίου, Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας. Μια υποψηφιότητα η οποία διακινείται το τελευταίο εξάμηνο και η οποία προκρίνεται από την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιμονή του Πάνου Παπαδόπουλου (επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε το 2014 και διοικητής του νοσοκομείου) να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στον Δήμο Ναυπακτίας, ο νυν δήμαρχος Τ. Λουκόπουλος θα έχει εκ νέου τη στήριξη του κόμματος καθώς τις τελευταίες ημέρες κάμφθηκαν οι προβληματισμοί του.

Στον Δήμο Αμφιλοχίας, ως πιθανότερος εκλεκτός του κόμματος φέρεται ο Μάρκος Βασίλας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου. Στο τραπέζι έπεσε πάλι το όνομα του πρώην δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη ο οποίος διαμήνυσε πως δεν επιθυμεί την ανάμειξη του στις δημοτικές εκλογές.

Στον Δήμο Θέρμου, σοβαρές πιθανότητες για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο γιατρός Κώστας Κουβαράς, στον Δήμο Ξηρομέρου ο οδοντίατρος Ελευθέριος Μάντζαρης (επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών») και στον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας όλα δείχνουν πως επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας.

Η επίσημη ανακοίνωση

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφορικά με τα τα πρόσωπα που θα είναι πιθανόν να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, από τη Νομαρχιακή του κόμματος, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, το προγραμματικό πλαίσιο των οποίων θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

1. Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό – διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με την συμμετοχή των δημοτών.
2. Την συμφωνία σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπόψη του τις προτάσεις και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά- οικολογικά ζητήματα.
3. Θα έχει μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
4. Την συνεννόηση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη) με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς όλους.
5. Την θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας των αιρετών.
6. Την χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Οι τελικές επιλογές μας θα να είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμμάχους μας και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες».




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!